Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sutra okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”

26 Oktobar 2021
1 min.
Sutra okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”

Udruženje građana “Ženski interaktivni ruralni centar” Istočno Sarajevo sutra organizuje okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”, kojem će prisustvovati predstavnici domova zdravlja Pale, Sokolac, Trnovo, Istočno Novo Sarajevo i Javne zdravstvene ustanove “Srbija” iz Istočnog Sarajeva.


Cilj programa, koje Udruženje organizuje u saradnji sa Bolnicom “Srbija” i implementira uz podršku Centra civilnih inicijativa, jeste smanjenje nivoa korupcije u zdravstvenom sistemu putem uspostavljanja jednoobraznog sistema prijave korupcije i izmjena i dopuna postojećih pravilnika i propisa, saopšteno je iz Udruženja.

Plan Udruženja je da na okruglom stolu sa predstavnicima zdravstvenih ustanova predstavi prijedlog pravilnika koji je uradio tim pravnika Udruženja građana “Ženski interaktivni ruralni centar” i zajedničkim radom donesu zaključke koji će biti od velike važnosti za sve građane i pacijente koji se liječe u navedenim ustanovama.

Okrugli sto biće održan u sali za sastanke Bolnice “Srbija” sa početkom u 11.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]