Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sutra okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”

26 Oktobar 2021
1 min.
Sutra okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”

Udruženje građana “Ženski interaktivni ruralni centar” Istočno Sarajevo sutra organizuje okrugli sto “Prevencija korupcije u zdravstvenom sistemu BiH”, kojem će prisustvovati predstavnici domova zdravlja Pale, Sokolac, Trnovo, Istočno Novo Sarajevo i Javne zdravstvene ustanove “Srbija” iz Istočnog Sarajeva.


Cilj programa, koje Udruženje organizuje u saradnji sa Bolnicom “Srbija” i implementira uz podršku Centra civilnih inicijativa, jeste smanjenje nivoa korupcije u zdravstvenom sistemu putem uspostavljanja jednoobraznog sistema prijave korupcije i izmjena i dopuna postojećih pravilnika i propisa, saopšteno je iz Udruženja.

Plan Udruženja je da na okruglom stolu sa predstavnicima zdravstvenih ustanova predstavi prijedlog pravilnika koji je uradio tim pravnika Udruženja građana “Ženski interaktivni ruralni centar” i zajedničkim radom donesu zaključke koji će biti od velike važnosti za sve građane i pacijente koji se liječe u navedenim ustanovama.

Okrugli sto biće održan u sali za sastanke Bolnice “Srbija” sa početkom u 11.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sveti Varnava Ispovjednik- svetlost i uhtjeha sarajevskim Srbima još od Drugog svjetskog rata

Hram posvećen Svetom Varnavi Ispovjedniku Hvostanskom i Sarajevskom nalazi se u naselju Vranješ u opštini Istočno Novo Sarajevo i dio je jedinstvene cjeline sa gradskim i vojnim grobljem na Vranješu. Izgradnja ovog hrama počela je 2011. godine, dok su radovi na iskopavanju temelja za novu crkvu počeli u julu 2010. godine. Osvećenje temelja izvršio je […]

Učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje uspješne na Republičkom takmičenju (FOTO)

Na Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, u kategoriji solo pjevanje, učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo ostvarile su zapažene rezultate osvojivši jednu prvu i četiri druge nagrade. Učenica Anđela Govedarica-Lučić iz klase profesorice Maje Gluhić već drugu godinu osvaja nagradu na ovom takmičenju. Prošle godine je osvojila treću, a ove […]