Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sutra otvaranje turističke ponude na Trebeviću

23 Jun 2021
1 min.
Sutra otvaranje turističke ponude na Trebeviću

Na platou dolazne stanice trebevićke žičare sutra će biti otvorena turistička ponuda za izletnike na planini Trebević.


U toku su završni radovi na unapređenju izletničke infrastrukture, projekta koji je pokrenut prije šest mjeseci, saopšteno je iz Turističke organizacije “Jahorina”.

Unapređenje je podrazumijevalo adekvatno uređenje i vizuelno označavanje 44 kilometra staza, pet planinarskih i šest staza za šetače sa adekvatnim oznakama, infototemima i panoima, kao i dodatnim klupama.

U saopštenju se navodi da je u toku i završna faza izrade nove “Via ferate” na Bijelim stijenama, sa visećim mostom dugačkim 30 metara.

Izletnička, planinarska i sportsko-rekreativna infrastruktura biće podržana mobilnom aplikacijom “Trebević Outdoor Route”, sa mapiranim stazama, planinarskim domovima, restoranima i hotelima, koja će omogućiti i brzo lociranje u slučaju potrebe za pružanjem prve pomoći.

Partnerske organizacije u realizaciji projekta su Planinarsko društvo “Istočno Sarajevo”, Gorska služba spasavanja “Trebević”, Planinarsko-sportsko društvo “Trebević-Sarajevo” i Udruženje planinara i gorske službe spavasanja “Iks tajm autdor” /X – time outdoor/.

Realizaciju projekta podržali su i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička organizacija “Jahorina”, Gradska uprava Sarajevo i grad Istočno Sarajevo.

Otvaranje je planirano za 12.00 časova.

SRNA

Povezani članci

U Trnovu u petak vakcinacija bez najave

Građani Trnova u petak, 6. avgusta, moći će da se vakcinišu protiv virusa korona bez zakazivanja, a na raspolaganju je vakcina “sinofarm”. Direktor Doma zdravlja Trnovo Stefan Ivanović rekao je za Princip da će vakcinacija biti organizovana u terminu od 10.00 do 14.00 časova u prostorijama Doma zdravlja. Kada je riječ o vakcinisanju stanovnika ove […]

Istočno Sarajevo: Do 15. avgusta prijave za izbor najljepšeg dvorišta i balkona

Stanovnici Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva do 15. avgusta mogu da se prijave za izbor najljepšeg dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika. Biće izabrana po tri najljepša dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika, a prva nagrada je 100 KM za svaku od kategorija, saopšteno je iz Udruženje “Probudi se” Istočno Sarajevo, koje […]