Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sutra počinju “Sretenjske svečanosti”

12 Februar 2024
2 min.
Sutra počinju “Sretenjske svečanosti”

Na Palama sutra počinju “Sretenjske svečanosti” koje do četvrtka, 15. februara organizuje Kulturno-sportski centar Pale, u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom, povodom velikog pravoslavnog praznika Sretenja Gospodnjeg.


“Sretenjske svečanosti” počeće promocijom knjige “Život u ratu -/Doktori u ratu/” o kojoj će govoriti autor Mirko Šošić, akademik Branko Letić i direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac.

Promocija knjige biće održana u Kulturnom centru Pale sutra u 19.00 časova.

Na Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u srijedu, 14. februara, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 10.00 časova biće služen parastos za poginule i preminule borce, a polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju i na spomeniku Srđanu Kneževiću planirano je u 10.30 časova.

Obilježavanje Dana boraca biće nastavljeno svečanom akademijom u sali Kulturnog centra Pale u 11.00 časova, u 12.30 časova biće prikazan dokumentarni film “Beli vukovi”, a u 18.00 časova planirano je književno veče Nebojše Jevrića u Kulturnom centru Pale.

“Veče frule”, na kojem će učestvovati frulaši Svetozar Šutić i Dragan Srdanović, i koncert etno-pjevačice Biljane Krstić sa orkestrom “Bistrik” biće održani u četvrtak, 15. februar, u 19.00 časova u Kulturnom centru.

Koncertom će biti završena manifestacija “Sretenjske svečanosti”, navedeno je u saopštenju Kulturno-sportskog centra Pale.

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Pale.

SRNA

Povezani članci

Crkva Uspenja presvete Bogorodica Palama svjedok istorije i preteča razvoja Pala

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Palama podignuta je 1909. godine, a projektant crkve bio je mladi slikar Lazar Drljača, čiji je ovo jedini izvedeni arhitektonski projekat. Inicijativa i najveća zasluga za izgradnju crkve pripada prvom paljanskom svešteniku Đorđu Grabežu i tadašnjem crkvenoškolskom odboru. Sveštenik Đorđe bio je otac Trifka Grabeža, člana Mlade Bosne i jednog […]

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”. “Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju […]