Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Sutra u Matičnoj biblioteci promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe”

15 Maj 2024
2 min.
Sutra u Matičnoj biblioteci promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe”

Matična biblioteka Istočno Sarajevo sutra organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek.

Zbirka poezije (O)čaj u šoljici kafe je druga zbirka pjesnikinje, koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Promocija će se održati u Internet čitaonici Matične biblioteke u 19.00 časova.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je pjesnikinja savremenog poetskog izraza koja se arheološkim putem duha vraća na prapočetak i napaja na Izvoru Stvaranja u potrazi za Suštinom bitisanja. Vođena životodavnim Erosom na tom putu duhovno-poetskog traganja nastoji da se „vrati ishodištu“ – Ideji Ljubavi. Objavila je dvije zbirke poezije (Iza pogleda, (O)čaj u šoljici kafe). Pored poezije, piše priče i radi na romanu. Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

Povezani članci

U rekordnom roku podijeljene karte za sve predstave

Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo Jelena Krstić izjavila je Srni da su usljed velikog interesovanja publike, u rekordnom roku podijeljene besplatne karte za sve predstave za naredne dane. Besplatne karte za građane su obezbijedili grad Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo, a mogle su se preuzeti od srijede, 22. maja. Krstićeva je […]

Svečano otvoreno Narodno pozorište u Istočnom Sarajevu

– U Istočnom Sarajevu sinoć je svečano otvoreno Narodno pozorište, koje je nakon banjalučkog drugo nacionalno pozorište Republike Srpske. Ministar prosvjete i kulutre Republike Srpske Željka Stojičić istakla je u obraćanju prisutnima na otvaranju da su jasno definisanom i posvećenom kulturnom politikom institucija Srpske napravljeni veliki pomaci u oblasti pozorišne djelatnosti. Ona je navela da […]