Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Sutra u Matičnoj biblioteci promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe”

15 Maj 2024
2 min.
Sutra u Matičnoj biblioteci promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe”

Matična biblioteka Istočno Sarajevo sutra organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek.

Zbirka poezije (O)čaj u šoljici kafe je druga zbirka pjesnikinje, koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Promocija će se održati u Internet čitaonici Matične biblioteke u 19.00 časova.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je pjesnikinja savremenog poetskog izraza koja se arheološkim putem duha vraća na prapočetak i napaja na Izvoru Stvaranja u potrazi za Suštinom bitisanja. Vođena životodavnim Erosom na tom putu duhovno-poetskog traganja nastoji da se „vrati ishodištu“ – Ideji Ljubavi. Objavila je dvije zbirke poezije (Iza pogleda, (O)čaj u šoljici kafe). Pored poezije, piše priče i radi na romanu. Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

Povezani članci

Pale: Sutra na otvorenom prikazivanje filma “Varljivo leto ’68”

“Kinoteka Republike Srpske” i Savjet mladih Pale organizovaće sutra bioskop na otvorenom na Palama, a posjetioci će moći da gledaju domaći film “Varljivo leto `68” režisera Gorana Paskaljevića. Za sve posjetioce u Olimpijskom parku na Palama biće obezbijeđene stolice i “lejzi begovi” za potpuni ugođaj, saopšteno je iz Savjeta mladih Pale. Projekcija je planirana za […]

Zatvoren “Art simpozijum Jahorina”

Na Ekonomskom fakultetu na Palama sinoć je zatvorena 20. Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina” na kojoj je predstavljeno više od 20 umjetničkih djela nastalih tokom osmodnevnog rada.Osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić rekao je novinarima da je zadovoljan ovogodišnjim jubilarnim Sazivom i da je publika večeras mogla vidjeti prelijepu izložbu slika […]