Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Sutra u Višegradu počinje “Matematički kamp”

26 Maj 2023
1 min.
Sutra u Višegradu počinje “Matematički kamp”

U Višegradu će sutra biti otvoren “Matematički kamp” koji će okupiti oko 100 učenika srednjih škola iz Republike Srpske.


Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Mladen Pjevčević rekao je Srni da će mladi imati priliku da prisustvuju radionicama matematike u organizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Savjeta mladih Višegrad i time prošire znanja iz matematike.

“Učesnici će imati priliku da vide i turističke potencijale kojima raspolaže opština Višegrad”, istakao je Pjevčević.

On je zahvalio za podršku i pomoć u organizaciji kampa opštini Višegrad, “HE na Drini” Višegrad, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Ministarstvu trgovine i turizma, Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Tehničkoj školi Banjaluka.

Otvaranje će biti u 18.00 časova u Domu kulture Višegrad, a kamp će trajati do 29. maja.

SRNA

Povezani članci

Karan: Vodič za Kristijana Šmita – entiteti su bili države i sada su samo ograničenog spoljnog suvereniteta

Profesor ustavnog prava Siniša Karan ukazao je da je – Republika Srpska u stvari bila država sa punim kapacitetom u periodu 1992–1995. godine. U kolumni za Srnu profesor Karan je podsjetio da je Republika Srpska dva puta priznata kao samostalna država u periodu nakon raspada SR BiH do Dejtona – prvo priznanje je plan Torvalda […]

Prošle godine u Srpskoj živjelo 1.114.819 stanovnika

U Republici Srpskoj je prošle godine, kako se procjenjuje, živjelo 1.114.819 stanovnika, od čega 548.577 muškog i 566.242 ženskog stanovništa, saopštio je Republički zavod za statistiku povodom Svjetskog dana stanovništva, 11. jula. Prema demografskim pokazateljima, živorođenih je u 2023. godini bilo 9.309, i to 4.849 muške i 4.460 ženske djece. Umrlo je ukupno 13.508 ljudi, […]