Ravna planina banerRavna planina baner

Region

„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom

01 Avgust 2021
2 min.
„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom

Srđan Đoković, otac Novaka, najboljeg tenisera sveta, otkrio da je savetovao sina da ne ide na Olimpijske igre i da posle odgovora koji je dobio nije mogao da se snimiri neko vreme – od ponosa.

Novak je posle osvajanja Vimbldona izjavio da ne zna da li će ići na Olimpijske igre zbog rigoroznih mera organizatora. Uzeo je nekoliko dana, odmorio i odlučio je da ide uz izjavu da je patriotizam prevagnuo.

To je rekao i Srđan Đoković koji je u podkastu „Biznis priče“ otkrio prepisku sa sinom pre nego što je Novak otišao u Tokio.

„Ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet karantin… Bez gledalaca to nije Olimpijada. Voli te tata“.

Potom je usledio odgovor najboljeg tenisera na svetu.

„Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Hteo sam da uzmem ova tri-četiri dana da osetim kako mi je telo, itd… Uvek se brzo oporavim, to nije neki veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me. Kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se“.

Srđan je nastavio u dahu da prepričava.

„Posle ove prepiske sa njim ostao sam zatečen i nisam mogao da se smirim ko zna koliko vremena od uzbuđenja i ponosa, jer je to izgovorio moj sin, a to je naučio u svojoj kući gde je patriotizam iznad svega“.

Novak Đoković nažalost nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, poražen je u meču za bronzu od Pabla Karenja Buste, dok u dublu zbog povrede nije mogao da nastupi.

I, pored ne osvajanja medalje, Srbija i Srbi ponosni su na svog najboljeg sportistu svih vremena što je otišao u Tokio i branio crveno-plavo-bele boje.

Povezani članci

Minja Subota – Čovjek koji je krojio našu divnu priču odrastanja

Za Minjom Subotom žale mnoge generacije. I mi stari, i nova deca, i ona stara deca koja su odrastala uz Muzički tobogan. Koliko se samo posvećivao uz sve prijatelje koji su krojili tu divnu priču odrastanja – ne verujem da se će uskoro jedan takav čovek pojaviti, kaže za Sputnjik pesnik Pero Zubac povodom vesti […]

Jake policijske snage oko Cetinjskog manastira

Jake policijske snage raspoređene su danas oko Cetinjskog manastira, a blokirale su i oba prilaza zgradi Skupštine Cetinja, koja treba da glasa o inicijativi o vraćanju Cetinjskog manastira takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Sjednica cetinjskog lokalnog parlamenta počela je jutros, a dnevnmim redom je predviđeno glasanje o zaključcima u vezi sa “Inicijatom za vraćanje Cetinjskog manastira […]