Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Tegeltija: Da bi nešto bio spoljnopolitički cilj potrebna je saglasnost oba etinteta i tri naroda

25 Maj 2023
1 min.
Tegeltija: Da bi nešto bio spoljnopolitički cilj potrebna je saglasnost oba etinteta i tri naroda

 Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da bi se nešto moglo nazvati spoljnopolitičkim ciljem BiH potrebna je saglasnost oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda.


“S tim u vezi, razumijem da oko članstva u NATO postoji konsenzus u Federaciji BiH, ali ne i na nivou BiH jer se tome protive Republika Srpska, kao i njeni predstavnici na zajedničkom nivou. Siguran sam da je toga svjesna i Borjana Krišto, koja o odnosu prema NATO može da govori u svoje ime, ali ne i u ime cijele BiH”, naglasio je Tegeltija.

Ukoliko se nastavi ova praksa ignorisanja jasno izražene volje Republike Srpske, rekao je Tegeltija za Srnu, očigledno je da nova strategija spoljne politike BiH neće biti usvojena, jer ne vidimo dobru namjeru da se uvaže stavovi svih, već samo pojedinih naroda u BiH.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Bećirovićevi istupi odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci

 Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da su posljednji istupi Denisa Bećirovića jadni i bijedni i predstavljaju odraz krajnje nemoći, toksične mržnje prema Republici Srpskoj i nesposobnosti da dijalogom rješavate probleme u zemlji. “Bošnjačkim predstavnicima, poput Bećirovića, očigledno nije cilj održiva BiH, koliko im je cilj da cijeli svijet pokušaju […]

Dodik: Poziv na sankcije krik nemoći politikanta Bećirovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da avanturista i politikant Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi i da je poziv na sankcije krik nemoći. Dodik je naveo da se BiH nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića, a da je poziv […]