Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Temperatura prešla 40 stepeni u dijelovima Australije

29 Februar 2024
1 min.
Temperatura prešla 40 stepeni u dijelovima Australije

 Toplotni talas u Australiji praćen je temperaturom iznad 40 stepeni Celzijusovih, a najteže su pogođeni zapadni i južni dijelovi.


U Sidneju je temperatura za oko deset stepeni iznad prosjeka za ovo doba godine, a očekuje se da će morski povjetarac, koji obično donosi rashlađenje u popodnevnim časovima, sada imati mali efekat.

Temperatura je na aerodromu u Sidneju dostigla blizu 35 stepeni Celzijusovih, dok je zapadnije u Kenterberiju, Homebušu, Holsvortiju i Ričmondu izmjereno 39 stepeni, prenio je AAP.

Dijelove regiona Zapadnog Sidneja, uključujući Šofilds i Blektaun, pogodile su oluje sa grmljavinom, a u večernjim časovima očekuje se pad temperature u ovoj oblasti, dok bi sjevernije moglo da se ohladi tek za vikend.

U više mjesta u državi Novi Južni Vels temperatura vazduha je premašila 40 stepeni Celzijusovih do 13.00 časova, a vlasti su objavile i upozorenja na požare.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajden se neće povući iz predsjedničke trke, ima svoj ego

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp predviđa da se njegov protivkandidat DŽo Bajden neće povući iz predsjedničke trke i da će se odupijreti pozivima demokrata da to učini. Bivši predsjednik Donald Tramp vjeruje da Bajden ne želi da odustane od kandidature, navodeći da “ima svoj ego”. – Demokrate pokrivaju Bajdena i još uvijek to na neki […]

Spriječen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški lovac Tu-22MZ

Federalna služba bezbjednosti spriječila je pokušaj ukrajinskih obavještajnih službi, uz podršku zemalja NATO-a, da organizuju otmicu strateškog bombardera Tu-22M3, saopštila je pres-služba FSB Rusije. „Federalna služba bezbjednosti Ruske Federacije spriječila je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, saopštio je FSB. Kako se ističe, ukrajinska […]