Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Terzić: Novac za vodovod obezbijedila Vlada Srpske, Božović se kiti tuđim perjem

09 Juli 2024
2 min.
Terzić: Novac za vodovod obezbijedila Vlada Srpske, Božović se kiti tuđim perjem

Načelnik opštine Istočne Ilidže Marinko Božović hvali se medijima kako je obezbijedio čak 400.000 evra za rekonstrukciju dijela vodovodne mreže na području opštine iako su sredstva obezbijeđena zahvaljujući Vladi Republike Srpske, rekao je Srni odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Darko Terzić.

“Radi javnosti i naših sugrađana moram naglasiti da to nije istina te da su sredstva obezbijeđena zahvaljujući Vladi Republike Srpske, konkretno Ministarstvu finansija kao i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara koji su ovaj projekat kreirali i realizovali”, istakao je Terzić.

Terzić je naglasio da je u pitanju svakako pozitivna vijest za stanovnike ove opštine ali da je nedopustiva ovakva zloupotreba u svrhe lične promocije načelnika.

Kada je riječ o ovom projektu, Terzić kaže da je on odobren upravo zbog potreba Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu što je bila osnovna argumentacija u projektnoj dokumentaciji.

“Načelnik Božović svoju neaktivnost prikriva `kiteći se tuđim perjem` i sebi pripisujući trud i rad drugih koji za razliku od njega vode računa o Istočnoj Ilidži”, naglašava on i dodaje da je ovo samo jedan u nizu primjera.

Terzić vjeruje da su njegovi sugrađani svjesni svih manjkavosti i nedostataka aktuelne opštinske vlasti, te da je krajnje vrijeme da se stanje promijeni u najboljem interesu svih stanovnika Istočne Ilidže.

Opština Istočna Ilidža dobiće oko 400.000 evra za realizaciju projekta “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva”, za koji je kod Evropske investicione banke aplicirala posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske.

SRNA

Povezani članci

Otvorena “Kalinovačka kuća” – 20 odsto subvencije proizvođačima (FOTO)

 U Kalinoviku je danas otvorena “Kalinovačka kuća” u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa područja ove lokalne zajednice, a u čiju izgradnju je uloženo 185.000 KM. Za izgradnju i opremanje “Kalinovačke kuće” iz budžeta opštine je izdvojeno 135.000 KM, a 50.000 KM je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke. Načelnik opštine Kalinovik […]

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima. Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice. Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku […]