Ravna planina banerRavna planina baner

Poznati

Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

31 Januar 2023
2 min.
Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

Tom Kruz je najplaćeniji glumac Holivuda, a uzevši u obzir njegovu zaradu tokom karijere objavljen je i iznos koji zarađuje po izgovorenoj riječi.

Kruzove glumačke vještine u kombinaciji s poslovnim duhom i produkcijom sopstvenih filmova poput “Nemoguće misije” omogućili su mu da dobija i postotak zarade, a ne samo fiksnu platu od mnogih uspješnih ostvarenja u kojima je glumio – stoga je na vrhu liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

U prilog mu ide i činjenica da je on jedno od onih imena koja čine više za promociju filma nego sva druga obilježja.

Portač Casumo navodi da, na osnovu dosadašnje zarade – ne računajući nastavak filma “Top Gan”, Cruise zarađuje 7.091 dolar po riječi, što znači 205.639 dolara za 10 sekundi dijaloga.

Glumci na drugom i trećem mjestu, Kurt Rasel i Džoni Dep, zarađuju “samo” 5.682 dolara i 4.877 dolara po izgovorenoj riječi.

Kada se radi o glumicama, Kameron Dijaz, koja je sada u penziji, “zaostaje” sa 4.637 dolara po riječi.

Casimo ne otkriva tačne metode izračunavanja zarade, ali djeluje da uzima u obzir cjelokupnu glumačku karijeru. Takođe, proračuni za Kruza ne uključuju zaradu od filma “Top Gan: Maverik” koji je izašao prošle godine.

“Top Gan: Maverik” je lani bio jedan od najprofitabilnijih filmova, a zaradio je 1,489 milijardi dolara s budžetom od samo 170 miliona.

Povezani članci

Aleksandra Prijović ne staje: Najavila nove koncerte u Hrvatskoj

Hrvatski dio turneje Aleksandre Prijović ide dalje. Nakon što je odradila pet koncerata u Osijeku, a prije toga i u Zagrebu, regionalna megazvijezda s pozornice je najavila koncerte i u Rijeci i u Varaždinu, u aprilu. U Rijeci će prvi koncert biti 14. aprila, a u Varaždinu 26. aprila. Karte su puštene u prodaju nakon […]

Razvode se Haris i Melina Džinović  

Jedan od najpoznatijih estradnih, bračnih parova – Haris i Melina Džinović riješili su da stave tačku na jednu deceniju dug brak. Iako su emotivnu vezu započeli još 2002. godine i dobili dvoje d‌jece, sina Kana i kćerku Đinu, u bračne vode stupili su 12 godina kasnije. – Melina i Haris su se odlučili na sporazumni […]