Ravna planina banerRavna planina baner

Poznati

Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

31 Januar 2023
2 min.
Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

Tom Kruz je najplaćeniji glumac Holivuda, a uzevši u obzir njegovu zaradu tokom karijere objavljen je i iznos koji zarađuje po izgovorenoj riječi.

Kruzove glumačke vještine u kombinaciji s poslovnim duhom i produkcijom sopstvenih filmova poput “Nemoguće misije” omogućili su mu da dobija i postotak zarade, a ne samo fiksnu platu od mnogih uspješnih ostvarenja u kojima je glumio – stoga je na vrhu liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

U prilog mu ide i činjenica da je on jedno od onih imena koja čine više za promociju filma nego sva druga obilježja.

Portač Casumo navodi da, na osnovu dosadašnje zarade – ne računajući nastavak filma “Top Gan”, Cruise zarađuje 7.091 dolar po riječi, što znači 205.639 dolara za 10 sekundi dijaloga.

Glumci na drugom i trećem mjestu, Kurt Rasel i Džoni Dep, zarađuju “samo” 5.682 dolara i 4.877 dolara po izgovorenoj riječi.

Kada se radi o glumicama, Kameron Dijaz, koja je sada u penziji, “zaostaje” sa 4.637 dolara po riječi.

Casimo ne otkriva tačne metode izračunavanja zarade, ali djeluje da uzima u obzir cjelokupnu glumačku karijeru. Takođe, proračuni za Kruza ne uključuju zaradu od filma “Top Gan: Maverik” koji je izašao prošle godine.

“Top Gan: Maverik” je lani bio jedan od najprofitabilnijih filmova, a zaradio je 1,489 milijardi dolara s budžetom od samo 170 miliona.

Povezani članci

Gavrilo Princip je PREDAK našeg poznatog pjevača

Istorijsku ličnost kakva je Gavrilo Princip teško je dovesti u vezu sa ličnostima iz svijeta popularne muzike. Međutim, interesantan je podatak da je on predak vođe grupe “Partibrejkersi”, Zorana Kostića Caneta, koji je u jednom intervjuu otkrio detalje o ovoj porodičnoj vezi. – Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i […]

Tužan kraj glumca za kojim je ludio svijet – ovako je umro Patrik Svejzi

Jedan od najvoljenijih i najpopularnijih glumaca Patrik Svejzi, imao je 57 godina kada je preminuo od karcinoma u strašnim uslovima. “Prljavi ples” i “Duh” samo su neki od filmova koje je snimio slavni glumac Patrik Svejzi, glumac koji nas je napustio 2009. godine nakon teške borbe sa rakom pankreasa. O njemu je nedavno govorio glumac Kijanu […]