Ravna planina banerRavna planina baner

Magazin

Tradicionalna srpska ženska imena ponovo u modi

02 April 2024
1 min.
Tradicionalna srpska ženska imena ponovo u modi

Moda davanja kratkih stranih imena izgleda da se mijenja, i poslije nekoliko godina dominacije popularnih imena kao što su Lea, Tea, Rea ili Mia, čini se da se novopečeni roditelji sve češće odlučuju da djeci daju tradicionalna srpska imena.

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da su najčešća imena u Srbiji po popisu iz 2022. godine za žene Jelena, Milica i Marija, a za muškarce Dragan, Aleksandar i Milan.

Kako je navedeno u Statističkom kalendaru RZS za 2024, među najčešćim ženskim imenima su i Dragana, Mirjana, Ljiljana, Snežana, Ivana, Gordana i Ana, prenosi Novosti Magazin.

Među najčešćim muškim imenima su i Nikola, Zoran, Marko, Miloš, Goran, Dejan i Dušan.

Objavljeno je i da je prosječna starost stanovništva u Srbiji 43,8 godina.

Povezani članci

Moćni prirodni antibiotik: Ovaj napitak pomaže kod upale mokraćne bešike

Ko god je imao upalu mjehura, zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, probadajuća bol i pritisak. Neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod upale bešike. Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu mjehura u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena bakterija E. […]

Ovako posadite paradajz: Trik da bude otporan na bolesti i rađa kao lud

Vjerovatno ste čuli od pojedinih baštovana kako je duboko sađenje paradajza apsolutno neophodno. Možda vam je čudno kada vidite da neko “zatrpava” rasad paradajza bukvalno do listova, ali to je stvarno obavezno ako želite bolji prinos paradajza. Donosimo vam dva načina na koja možete da posadite paradajz koji će biti otporan na bolesti, a koji […]