Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Tri privredna subjekta na Sokocu kažnjena sa 2.300 KM

23 Novembar 2022
2 min.
Tri privredna subjekta na Sokocu kažnjena sa 2.300 KM

Tri subjekta na području opštine Sokolac kažnjena su sa ukupno 2.300 KM zbog kršenja propisanog radnog vremena tokom republičkog praznika – Dana potpisivanja uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo.


U saopštenju je precizirano da su u ponedjeljak, 21. novembra, kažnjena dva privredna subjekta koja se bave primarnom preradom drveta i jedan maloprodajni objekat.

Za naredne dane iz Odjeljenja su u prodavnicima na području šest gradskih opština najavljene pojačane kontrole poštovanja propisanih marži prilikom formiranja cijena osnovnih životnih namirnica.

Pojačane kontrole vršiće nadležni gradski inspektori u saradnji sa Inspektoratom Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove upozoravaju vlasnike trgovinskih radnji da poštuju uredbu o ograničavanju marže i da ne vrše neosnovano povećanje cijena, jer će u suprotnom biti sankcionisani, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vlada Republike Srpske usvojila je prošle godine uredbu o izmjeni uredbe o ograničavanju marži u prometu robe kojom su marže u prometu na malo smanjene na osam odsto, a marže u prometu na veliko na šest odsto.

Uredbom o ograničavanju marže predviđene su novčane kazne od 10.000 KM za pravna lica i 5.000 KM za preduzetnike koji postupe suprotno odredbama ove uredbe. Osim novčane kazne, predviđena je mjera oduzimanja protivpravno ostvarene imovinske koristi.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]