Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Tri privredna subjekta na Sokocu kažnjena sa 2.300 KM

23 Novembar 2022
2 min.
Tri privredna subjekta na Sokocu kažnjena sa 2.300 KM

Tri subjekta na području opštine Sokolac kažnjena su sa ukupno 2.300 KM zbog kršenja propisanog radnog vremena tokom republičkog praznika – Dana potpisivanja uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo.


U saopštenju je precizirano da su u ponedjeljak, 21. novembra, kažnjena dva privredna subjekta koja se bave primarnom preradom drveta i jedan maloprodajni objekat.

Za naredne dane iz Odjeljenja su u prodavnicima na području šest gradskih opština najavljene pojačane kontrole poštovanja propisanih marži prilikom formiranja cijena osnovnih životnih namirnica.

Pojačane kontrole vršiće nadležni gradski inspektori u saradnji sa Inspektoratom Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove upozoravaju vlasnike trgovinskih radnji da poštuju uredbu o ograničavanju marže i da ne vrše neosnovano povećanje cijena, jer će u suprotnom biti sankcionisani, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vlada Republike Srpske usvojila je prošle godine uredbu o izmjeni uredbe o ograničavanju marži u prometu robe kojom su marže u prometu na malo smanjene na osam odsto, a marže u prometu na veliko na šest odsto.

Uredbom o ograničavanju marže predviđene su novčane kazne od 10.000 KM za pravna lica i 5.000 KM za preduzetnike koji postupe suprotno odredbama ove uredbe. Osim novčane kazne, predviđena je mjera oduzimanja protivpravno ostvarene imovinske koristi.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]