Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Trnovo i GO Crveni krst iz Niša dogovorili saradnju u oblasti kulture i sporta

08 Jun 2024
2 min.
Trnovo i GO Crveni krst iz Niša dogovorili saradnju u oblasti kulture i sporta

Povodom Svesrpskog sabora koji se danas održava u Beogradu, predstavnici opštine Trnovo iz Istočnog Sarajeva posjetili su opštinu Crveni krst i dogovorili saradnju u oblasti sporta i kulture.

„Danas imamo rukovodstvo opštine Trnovo i danas smo potpisali sporazum o produbljivanju što veće međusobne saradnje i razmene iskustva. Cilj ovog sporazuma je razmena znanja, iskustva, umeća. Ovaj sporazum je u vezi sportsko-kulturne saradnje i već smo imali jednu razmenu – naše kulturno-umetničko društvo „Teodora“. Ovog puta smo se dogovorili da već 6. jula mi gostujemo sa našim kulturno-umetničkim društvom, pošto je tamo dan Opštine u Trnovu“, poručio je predsjednik GO Crveni krst prof dr. Miroslav Milutinović.

On je najavio da će u narednim danima biti potpisan sporazum o privrednoj saradnji, jer se i u opštini Trnovo stanovnici uglavnom bave poljoprivredom.

GO Crveni krst je prva opština u Srbiji s kojom Trnovo potpisuje saradnju.

„Želim da se zahvalim predstavnicima gradske opštine Crveni krst, koji su izrazili želju da potpišu sporazum sa opštinom Trnovo u oblasti sporta i kulture. Već u narednom periodu ćemo krenuti sa realizacijom naših aktivnosti, a 6. jula ćemo dočekati naše prijatelje u opštini Trnovo. U narednom periodu takođe realizovaćemo sportske aktivnosti, jer Trnovo ima svjetskog prava u kik-boksu i premijerligaša u futsalu“, navela je Ljiljana Milić, zamjenica načelnika Opštine Trnovo.

Ona je dodala da je ovaj sporazum izuzetno bitan, naročito zbog toga što se danas održava „najveći sabor saborstva u Beogradu“.

Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnici opština Trnovo i Crveni krst uputili su se o Beograd, gde se održava Svesrpski sabor.

Povezani članci

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]

Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je Srni da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji. „SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu […]