Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Albaniji zemljotres jačine 4,5 rihterovih stepeni

15 Januar 2022
1 min.
U Albaniji zemljotres jačine 4,5 rihterovih stepeni

Zemljotres srednje jačine 4,5 stepeni Rihterove skale registrovan je večeras sa epicentrom 11 kilometara istočno od Puke u Albaniji.


Sektor za seizmologiju crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je potres u 22.37 časova.

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru /žarištu/ iznosila je 4,5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od šest stepeni Merkalijeve skale.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manju materijalnu štetu u epicentralnom području.

Zemljotres je uznemirio i mještane Podgorice i u dijelovima Crne Gore uz granicu sa Albanijom.

SRNA

Povezani članci

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog saveta – jednog od dva doma austrijskog parlamenta – rekla je da se ta mera “usvaja (neophodnom) većinom”, kako citira AFP. Ovaj potez čini Austriju prvom evropskom zemljom koja je usvojila obaveznu vakcinaciju protiv kovida 19. Očekuje se da će […]

O razrješenju Abazovića 3. februara, dan poslije o nepovjerenju Vladi

 Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je za 3. februar vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran prijedlog za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a za 4. februar sjednicu na kojem će biti razmatran prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi. Bečić je napisao na “Tviteru” da su mu u prethodna dva dana […]