Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” održana edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre

30 Maj 2024
2 min.
U Bolnici “Srbija” održana edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre

U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu održana je edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre.

Predavanja o imunoterapiji karcinoma pluća i jetre u Republici Srpskoj, kao i unaprijeđenju saradnje između onkoloških centara kada je u pitanju liječenje naših pacijenata održali su specijalista pulmologije prof. dr Mirko Stanetić iz UKC Republike Srpske, docent dr Saša Jungić internista-onkolog i predsjednik Udruženja onkologa Republike Srpske i dr naše bolnice Anita Kovačević, specijalista pulmolog/onkolog.

“U svim sferama onkologije pokušavamo da napravimo iskorak, tako i u pulmološkoj onkologiji čiji sam ja reprezentativac. Želja nam je da plućna onkologija, odnosno onkologija u cjelosti bude dostupna za sve stanovnike i sve ustanove u Republici Srpskoj”, istakao je prof. dr Stanetić.

On kaže da je cilj ovog predavanja da se kolegama i koleginicama pokažu mogućnosti današnjeg liječenja i koje je iskorake napravio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u distribuciji lijekova prema lokalizacijama tumora, ali i prema zdravstvenim ustanovama i na taj način približimo naše liječenje samim pacijentima zajedno sa kolegama koji sa nama sarađuju.

“Ovim povodom došli smo po pozivu i sa željom da održimo predavanja iz oblasti karcinoma pluća o kojima će govoriti prof. dr Stanetić, dok će moje predavanje biti o karcinomu jetre. Kolegama ćemo predstaviti nove stavove i saznanja o mogućnostima dijagnostike i liječenja danas u svijetu, pa i kod nas u Republici Srpskoj”, istakao je docent dr Jungić.

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]