Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” održana edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre

30 Maj 2024
2 min.
U Bolnici “Srbija” održana edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre

U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu održana je edukacija o novim terapijama karcinoma pluća i jetre.

Predavanja o imunoterapiji karcinoma pluća i jetre u Republici Srpskoj, kao i unaprijeđenju saradnje između onkoloških centara kada je u pitanju liječenje naših pacijenata održali su specijalista pulmologije prof. dr Mirko Stanetić iz UKC Republike Srpske, docent dr Saša Jungić internista-onkolog i predsjednik Udruženja onkologa Republike Srpske i dr naše bolnice Anita Kovačević, specijalista pulmolog/onkolog.

“U svim sferama onkologije pokušavamo da napravimo iskorak, tako i u pulmološkoj onkologiji čiji sam ja reprezentativac. Želja nam je da plućna onkologija, odnosno onkologija u cjelosti bude dostupna za sve stanovnike i sve ustanove u Republici Srpskoj”, istakao je prof. dr Stanetić.

On kaže da je cilj ovog predavanja da se kolegama i koleginicama pokažu mogućnosti današnjeg liječenja i koje je iskorake napravio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u distribuciji lijekova prema lokalizacijama tumora, ali i prema zdravstvenim ustanovama i na taj način približimo naše liječenje samim pacijentima zajedno sa kolegama koji sa nama sarađuju.

“Ovim povodom došli smo po pozivu i sa željom da održimo predavanja iz oblasti karcinoma pluća o kojima će govoriti prof. dr Stanetić, dok će moje predavanje biti o karcinomu jetre. Kolegama ćemo predstaviti nove stavove i saznanja o mogućnostima dijagnostike i liječenja danas u svijetu, pa i kod nas u Republici Srpskoj”, istakao je docent dr Jungić.

Povezani članci

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica” donirano oko 300kg riblje mlađi

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica”, na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinje Baševića, donirano je oko 300 kilograma riblje mlađi. Bašević je rekao da je projekat realizovan zahvaljujući ranijem dogovoru sa direktorom Hidroelektrane na Trebišnjici i njihovim mrestilištem za pastrmku. Riba je puštena u vodotokove Bioštice i Kaljine, čime se poboljšava riblji fond […]

Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je danas da ova lokalna zajednica čini dosta na sprovođenju pronatalitetne politike, a kao dobar primjer toga naveo je što opština sa po 50 KM sufinansira boravak djece predškolskog uzrasta u vrtićima “Cvrčak” i “Bambi”. “Mnogo ulažemo u finansiranje javnog vrtića `Bubamara`, kako cijena boravka djece ne bi rasla. Zato […]