Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Crnoj Gori više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu

12 Februar 2024
1 min.
U Crnoj Gori više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu

U Crnoj Gori ima više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu, rekao je Zarija Pejović iz nevladine organizacije Alternativa Crne Gore.

– Zdravstveni sistem je u ozbiljnom rasulu što se tiče lažnih diploma. Nakon zdravstvenog sistema, veliki problem je prosvjeta, a nakon prosvjete je ozbiljan problem u bezbjednosnom sektoru – rekao je Pejović.

On je naveo da je Alternativa podnijela krivičnu prijavu protiv 54 medicinara iz Pljevalja i da je to već ušlo u proceduru.

– Kada je riječ o Kliničkom centru Crne Gore, znamo da je oko 130 ljudi išlo organizovano sa dva ili tri autobusa u Tutin da polaže ispite – tvrdi Pejović.

On je rekao da je posebno zabrinjavajuće to što u ovom trenutku oko 5.500 diploma čeka na nostrifikaciju, od kojih je, kako tvrdi, makar 1.500 lažno.

SRNA

Povezani članci

Pozicija Mandića na čelu Skupštine neće biti dovedena u pitanje

 Pozicija Andrije Mandića na čelu Skupštine Crne Gore neće biti dovedena u pitanje, s obzirom na to da, kako sad stvari stoje, nema potrebne većinu za njegovo razrješenje, javlja dopisnik Srne. Smjenu Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore inicirala je opoziciona Demokratska partija socijalista /DPS/. Da bi inicijativa koju su juče dostavili poslaničkim klubovima […]

Prijem u Beogradu: Republika Srpska jedna od najvećih srpskih pobjeda u modernoj istoriji (VIDEO)

U Domu Vojske Srbije u Beogradu održan je svečani prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja njenog prvog Ustava. Prijemu su prisustvovali zvaničnici Republike Srpske i Srbije i brojne zvanice. Istaknuto je da je prvi Ustav Republike Srpske, donesen 28. februara 1992-ge, bio vizionarski i hrabar potez tadašnjih srpskih poslanika i potvrda državnosti. Rezultat […]