Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Crnoj Gori više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu

12 Februar 2024
1 min.
U Crnoj Gori više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu

U Crnoj Gori ima više od 20.000 lažnih diploma, najviše u zdravstvu, rekao je Zarija Pejović iz nevladine organizacije Alternativa Crne Gore.

– Zdravstveni sistem je u ozbiljnom rasulu što se tiče lažnih diploma. Nakon zdravstvenog sistema, veliki problem je prosvjeta, a nakon prosvjete je ozbiljan problem u bezbjednosnom sektoru – rekao je Pejović.

On je naveo da je Alternativa podnijela krivičnu prijavu protiv 54 medicinara iz Pljevalja i da je to već ušlo u proceduru.

– Kada je riječ o Kliničkom centru Crne Gore, znamo da je oko 130 ljudi išlo organizovano sa dva ili tri autobusa u Tutin da polaže ispite – tvrdi Pejović.

On je rekao da je posebno zabrinjavajuće to što u ovom trenutku oko 5.500 diploma čeka na nostrifikaciju, od kojih je, kako tvrdi, makar 1.500 lažno.

SRNA

Povezani članci

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa Svesrpskog sabora. Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova. Jučerašnje zasjedanje obilježila je oštra polemika poslanika dijela opozicije i vladajućih stranaka. Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je juče sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o […]

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

 Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru srpskog naroda Srbije i Republike Srpske u Beogradu 8. juna. Na sjednici, koja je juče počela, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da Deklaracija Svesrpskog sabora nije prkos niti inat […]