Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Istočnom Sarajevu otvorena izložba “Fotografijom kroz Srpsku”

02 April 2024
2 min.
U Istočnom Sarajevu otvorena izložba “Fotografijom kroz Srpsku”

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena izložba 40 fotografija sa konkursa “Fotografijom kroz Srpsku – 2023” koju su realizovali Turistička organizacija Republike Srpske uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.


Na konkursu je učestvovao 221 autor sa 656 fotografija.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Tešić je zahvalio gradu Istočno Sarajevo i gradskoj Turističkoj organizaciji što su odlučili da budu domaćini ovakve izložbe, koja predstavlja dodatnu promociju turističkih potencijala Srpske.

“Razgovarao sam sa predstavnicima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i postoji mogućnost da se u narednom periodu formira foto-kino klub u ovom gradu, to nedostaje, i da organizujemo školu fotografije. Time bi djeca, kao i odrasli koji se bave fotografijom na području Istočnog Sarajeva imali mogućnost da više učestvuju u promociji prirodnih ljepota ovih sredina”, izjavio je Tešić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević izjavio je da su fotografije pristizale od autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

On je istakao da je, prema ocjeni stručnog žirija, 40 fotografija ušlo u uži izbor i one su danas izložene i Istočnom Sarajevu.

“Od Novog Grada do Trebinja fotografije će obići cijelu Republiku Srpsku. Svaka fotogrfija je pobjednička, jer smo animirali 221 autora, odnosno prepoznali smo prirodne destinacije i ljepote Republike Srpske”, rekao je Lončarević i dodao da će konkurs biti objavljen i ove godine.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić izjavio je da je izložba predstavljena u Banjaluci, a u narednom periodu će biti i u Bijeljini, Trebinju, kao i drugim gradovima širom Srpske.

“Drago nam je da smo domaćini ove izložbe. Ovakve stvari ćemo još više aktivirati. Imali smo u prethodnom periodu dva foto konkursa koje smo realizovali na teritoriji grada Istočno Sarajevo s ciljem prikazivanja prelijepih krajolika i mikrolokacija”, naveo je Ikonić.

On je dodao da zainteresovani mogu da pogledaju izložbu tokom aprila radnim danima od 8.00 do 16.00 časova u holu Gradske uprave.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]