Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Istočnom Sarajevu otvorena izložba “Fotografijom kroz Srpsku”

02 April 2024
2 min.
U Istočnom Sarajevu otvorena izložba “Fotografijom kroz Srpsku”

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena izložba 40 fotografija sa konkursa “Fotografijom kroz Srpsku – 2023” koju su realizovali Turistička organizacija Republike Srpske uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.


Na konkursu je učestvovao 221 autor sa 656 fotografija.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Tešić je zahvalio gradu Istočno Sarajevo i gradskoj Turističkoj organizaciji što su odlučili da budu domaćini ovakve izložbe, koja predstavlja dodatnu promociju turističkih potencijala Srpske.

“Razgovarao sam sa predstavnicima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i postoji mogućnost da se u narednom periodu formira foto-kino klub u ovom gradu, to nedostaje, i da organizujemo školu fotografije. Time bi djeca, kao i odrasli koji se bave fotografijom na području Istočnog Sarajeva imali mogućnost da više učestvuju u promociji prirodnih ljepota ovih sredina”, izjavio je Tešić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević izjavio je da su fotografije pristizale od autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

On je istakao da je, prema ocjeni stručnog žirija, 40 fotografija ušlo u uži izbor i one su danas izložene i Istočnom Sarajevu.

“Od Novog Grada do Trebinja fotografije će obići cijelu Republiku Srpsku. Svaka fotogrfija je pobjednička, jer smo animirali 221 autora, odnosno prepoznali smo prirodne destinacije i ljepote Republike Srpske”, rekao je Lončarević i dodao da će konkurs biti objavljen i ove godine.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić izjavio je da je izložba predstavljena u Banjaluci, a u narednom periodu će biti i u Bijeljini, Trebinju, kao i drugim gradovima širom Srpske.

“Drago nam je da smo domaćini ove izložbe. Ovakve stvari ćemo još više aktivirati. Imali smo u prethodnom periodu dva foto konkursa koje smo realizovali na teritoriji grada Istočno Sarajevo s ciljem prikazivanja prelijepih krajolika i mikrolokacija”, naveo je Ikonić.

On je dodao da zainteresovani mogu da pogledaju izložbu tokom aprila radnim danima od 8.00 do 16.00 časova u holu Gradske uprave.

SRNA

Povezani članci

Rade Jovanović- tvorac antologijskih narodnih pjesama narodne muzike

Goraždanin Radoslav Rade Jovanović, zaboravljeni stvaralac antologijskih narodnih pjesama i sevdalinki, mada je živio u 20. vijeku, kao da je podijelio sudbinu svih onih neznanih pjesnika iz davnih vremena čija imena nisu zapisana, a čije pjesme se nazivaju izvornim i narodnim. Jovanovićeve pjesme imale su tu moć da se brzo prošire i budu prihvaćene u […]

U Palama otvaranje izložbe “Tako su govorili naši preci”

Izložba pod nazivom “Tako su govorili naši preci”, koja predstavlja svjedočanstvo o milenijumskom postojanju srpskog naroda na prostoru Crne Gore i njegovom istorijskom kontinuitetu, biće otvorena večeras u Palama. Izložbu u paljanskom Kulturnom centru u 19.00 časova otvoriće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović. Iz Gradske uprave […]