Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U napadu Ukrajine na Sevastopolj poginula tri civila, među njima dvoje djece

23 Jun 2024
2 min.
U napadu Ukrajine na Sevastopolj poginula tri civila, među njima dvoje djece

Tri civila su poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima “Atakms”, opremljenim sa kasetnim bojevim glavama, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da je protivazdušna odbrana (PVO) oborila četiri projektila, a da je peti eksplodirao iznad grada, prenosi ruska novinska agencija Tas.

“Oko podneva izvršen je teroristički napad na civilnu infrastrukturu u Sevastopolju sa američkim operativno-taktičkim projektilima `Atakms`, orpemljenim sa kasetnim bojevim glavama. Oborena su četiri projektila, a jedan je nakon reakcije PVO skrenuo sa kursa i aktiviran je iznad grada”, ističe se u saopštenju.

“Ukrajina je namjerno izvršila napad na lokaciju gdje su se okupili civili”, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon udara na Sevastopolj.

Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je ranije da su tri civila poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima “Atakms”, opremljenim sa kasetnim bojevim glavama.

“Pažljivo su planirali svoj zločin i iskoristili su oružje za maksimalno uništenje civila i civilne infrastrukture. Kijev djeluje iz mržnje i kako bi širio paniku među stanovnicima Krimskog poluostrva”, izjavila je Zaharova.

Ona je napomenula da će Moskva učiniti sve kako bi osigurala da međunarodna zajednica bude upoznata sa posljednjim zločinima kijevskog režima, te da će ruska diplomatija u tom smjeru raditi upornije nego inače.

Zaharova je dodala da su međunarodne organizacije, uključujući OEBS i Unesko, pod uticajem Zapada i da ignorišu slične napade.

SRNA

Povezani članci

Samostrelom ubijene žena i kćerke poznatog novinara!

Tri žene ubijene su sinoć u britanskom gradu Hertfordširu, a policija je objavila da je za njihovo ubistvo osumnjičen dvadesetšestogodišnji Kajl Kliford, koji se nalazi u bjekstvu. Britanski mediji pišu da je Kliford samostrelom ubio suprugu i dvije ćerke poznatog sportskog komentatora Bi-Bi-Sija Džona Hanta. Hant je sinoć zatekao suprugu Kerol i dvije ćerke sa teškim povredama u svom […]

Medvedev: Radikalna promjena vlasti u Krijevu može da podstakne pregovore

Radikalna promjena vlasti u Kijevu mogla bi da podstakne razgovore o rješavanju situacije u Ukrajini, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev. On je u objavi na “Telegramu” procijenio šta bi moglo da se desi ako Kijev prihvati uslove Rusije koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin, a koji uključuju potrebu prihvatanja ishoda […]