Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U nedelju otvaranje Via ferrate “PSD Treskavica”

28 Septembar 2023
1 min.
U nedelju otvaranje Via ferrate “PSD Treskavica”

U nedelju, 1. oktobra, kod doma Planinarsko sportskog društva “Treskavica” Trnovo na Sustavcu, svečano će biti otvorena Via ferrata “PSD Treskavica”.

Via ferratu ‘PSD Treskavica’ je izgradilo Planinarsko sportsko društvo Treskavica Trnovo uz pomoć opštine Trnovo i Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Feratu su osmislili i napravili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić.

Iz ovog planinarskog društva pozivaju vješte penjače da se okušaju na novoj via ferrati na dan otvaranja.

“Apelujemo da se planinari bez iskustva na via ferratama ne penju na dan otvaranja, kao i da za penjanje ferrate angažuju licencirane vodiče planinarskih saveza, te da je i iskusnim penjacima na ovoj ferrati rezervna gurtna neophodna”, navode iz PSD “Treskavica” Trnovo.

Svečano otvaranje počinje u 11.00 časova.

Povezani članci

Tuševljak: Hitno razriješiti Dedića funkcije i ispitati njegovu ratnu prošlost

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak smatra sramnim da se čovjek kao što je Vehid Dedić, sa sumnjivom ratnom prošlošću, nalazi na poziciji potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac, te zatražio da pod hitno bude razriješen te funkcije. Tuševljak je rekao da treba tražiti odgovornost i onih koji su glasali da se ljudi kao […]

Muzička radionica osoba sa Daunovim sindromom sa Zdravkom Čolićem

U hotelu Vučko na Јahorini održana je muzička radionica osobama sa Daunovim sindromom sa Zdravkom Čolićem. Ovo je jedna od bitnih aktivnosti za smanjivanje socijalne distance. Daun syndrom centar Banjaluka je uspio da po prvi put socijalno integriše osobe sa Daun sindromom u društvo. – Njih devet žive i rade na Јahorini, a sve uz […]