Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U okviru akcije “Skver” uhapšena četiri lica

25 Maj 2023
1 min.
U okviru akcije “Skver” uhapšena četiri lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu do sada su uhapsili četiri lica u okviru akcije “Skver”, a u pretresima je oduzeta poslovna dokumentacija i oko 54.367 KM.

Na bankovnim računima nekih od osumnjičenih lica blokirano je 81.669 KM, saopštila je SIPA.

Uhapšena lica sprovedena su u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Aktivnosti u sklopu ove operativne akcije još su u toku.

SIPA je na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada pretresala poslovne i stambene objekte i pokretne stvari i oduzimala dokumentaciju na više od 40 lokacija zbog falsifikovanja vlasništva nad zemljištem.

Aktivnosti se preduzimaju zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo i šire, od 2009. godine do danas, organizovana grupa ljudi preduzimala nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

RTRS

Povezani članci

Narednih dana vrijeme nestabilno, u nedjelju moguć i grad

 Republiku Srpsku za vikend očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u nedjelju, 26. maja, moguće su i lokalne nepogode, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Meteorolozi su za sutra za prvi dio dana najavili sunčane, dok će na istoku biti oblačije uz slabu jutarnju kišu ponegdje, a od sredine dana u većini krajeva […]

Danas nestabilno sa kišom, moguće lokalne nepogode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ i danas će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, te maksimalnom temperaturom od 21 do 27 stepeni Celzijusovih. Prije podne smjenjivaće se sunčani i oblačni periodi, na istoku i sjeveroistoku biće oblačnije uz kišu ili pljuskove, saopšteno je iz Republičkog hidrometerološkog zavoda. Sredinom dana i tokom popodneva […]