Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U okviru akcije “Skver” uhapšena četiri lica

25 Maj 2023
1 min.
U okviru akcije “Skver” uhapšena četiri lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu do sada su uhapsili četiri lica u okviru akcije “Skver”, a u pretresima je oduzeta poslovna dokumentacija i oko 54.367 KM.

Na bankovnim računima nekih od osumnjičenih lica blokirano je 81.669 KM, saopštila je SIPA.

Uhapšena lica sprovedena su u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Aktivnosti u sklopu ove operativne akcije još su u toku.

SIPA je na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada pretresala poslovne i stambene objekte i pokretne stvari i oduzimala dokumentaciju na više od 40 lokacija zbog falsifikovanja vlasništva nad zemljištem.

Aktivnosti se preduzimaju zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo i šire, od 2009. godine do danas, organizovana grupa ljudi preduzimala nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

RTRS

Povezani članci

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

Policijski službenici Aagencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda […]

CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

CIK BiH zaprimila je tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske i to žalbe SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić. Iz Centralna izborne komisije su rekli za RTRS da će žalbe proslijediti Apelacionom odjeljenju Suda […]