Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U okviru “Spasovdanskih svečanosti” u Istočnom Novom Sarajevu predviđen bogat program

07 Jun 2024
2 min.
U okviru “Spasovdanskih svečanosti” u Istočnom Novom Sarajevu predviđen bogat program

Opština Istočno Novo Sarajevo je povodom krsne slave i Dana opštine – Spasovdana pripremila bogat i raznovrstan program koji će trajati do 16. juna.

„Spasovdanske svečanosti“ počele su 31. maja kada je održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir “Trofej Istočno Novo Sarajevo”

Iz opštine navode da će sutra i prekosutra, 8. i 9. juna, biti rganizovan Dječiji sajam. Sajam će se održati u Sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije od 10.00 do 18.00 časova.

Regionalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije biće organizovana u okviru „Spasovdanskih svečanosti“ u utorak, 11. juna, u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Svečana Spasovdanska akademija održaće se u srijedu, 12. juna, takođe u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije sa početkom u 20.00 časova.

Na Spasovdan, u četvrtak, 13. juna, u 8.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik „Slava srpskom borcu“ preko puta zgrade Opštinske uprave.

Istog dana, u 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima.

Slavska litija biće upriličena od 17.45 časova na Trgu Republike Srbije, a svečano otkrivanje Spomenika porodici najavljeno je za 19.00 časova.

Koncert Željka Samardžića počeće u 20.00 časova.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ najavljen je za petak, 14. jun, od 20.00 časova.

U subotu i nedelju, 15. i 16. juna, biće organizovan Basket turnir “3×3” Istočno Novo Sarajevo 2024. čime će biti završene Spasovdanske svečanosti.

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]