Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U okviru “Spasovdanskih svečanosti” u Istočnom Novom Sarajevu predviđen bogat program

07 Jun 2024
2 min.
U okviru “Spasovdanskih svečanosti” u Istočnom Novom Sarajevu predviđen bogat program

Opština Istočno Novo Sarajevo je povodom krsne slave i Dana opštine – Spasovdana pripremila bogat i raznovrstan program koji će trajati do 16. juna.

„Spasovdanske svečanosti“ počele su 31. maja kada je održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir “Trofej Istočno Novo Sarajevo”

Iz opštine navode da će sutra i prekosutra, 8. i 9. juna, biti rganizovan Dječiji sajam. Sajam će se održati u Sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije od 10.00 do 18.00 časova.

Regionalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije biće organizovana u okviru „Spasovdanskih svečanosti“ u utorak, 11. juna, u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Svečana Spasovdanska akademija održaće se u srijedu, 12. juna, takođe u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije sa početkom u 20.00 časova.

Na Spasovdan, u četvrtak, 13. juna, u 8.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik „Slava srpskom borcu“ preko puta zgrade Opštinske uprave.

Istog dana, u 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima.

Slavska litija biće upriličena od 17.45 časova na Trgu Republike Srbije, a svečano otkrivanje Spomenika porodici najavljeno je za 19.00 časova.

Koncert Željka Samardžića počeće u 20.00 časova.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ najavljen je za petak, 14. jun, od 20.00 časova.

U subotu i nedelju, 15. i 16. juna, biće organizovan Basket turnir “3×3” Istočno Novo Sarajevo 2024. čime će biti završene Spasovdanske svečanosti.

Povezani članci

Ćosić: Razvojni potencijal Trnova u turizmu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić dobitnik je Povelje opštine Trnovo, dodijeljene povodom Dana i krsne slave opštine – Petrovdana. Ćosić je zahvalio predstavnicima opštine Trnovo na dodijeljenom priznanju, te izrazio žaljenje što zbog službenog puta nije bio u mogućnosti da prisustvuje slavskim svečanostima. „Povelja je za mene velika čast, ali i obaveza da kao gradonačelnik […]

Istočno Sarajevo: Na više lokacija postavljeni plakati “Ne u NATO” (FOTO)

Na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu jutros su postavljeni leci sa natpisom “Ne u NATO”. Leci se nalaze na klupama i u podnožju spomenika u Parku Gavrilo Princip, te Parku velikana u ovoj opštini. Ovo nije prvi put da leci sa takvim porukama budu u Istočnom Sarajevu, isto se događalo i ranijih godina.