Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U padu aviona poginuo 14 ljudi

17 Septembar 2023
1 min.
U padu aviona poginuo 14 ljudi

Najmanje 14 ljudi je poginulo kada se srušio avion po lošem vremenu na području brazilskog Amazona, javlja Bi-Bi-Si.


Mali avion približavao se kraju svog puta od 400 kilometara između grada Manausa, prijestonice države Amazonas, i zabačenog grada u džungli Barselosa, kada se srušio.

Zvaničnici su rekli da je poginulo svih 12 putnika i dva člana posade.

Istraga okolnosti nesreće je u toku.

Državni sekretar za bezbjednost Vinisijus Almeida rekao je da je prema prvim informacijama avion premašio pistu prilikom slijetanja zbog obilne kiše i slabe vidljivosti.

Brazilski novinski sajt G1 objavio je da radi o avionu “EMB-110”. To je dvomotorni turboelisni avion koji proizvodi brazilska kompanija “Embraer”.

SRNA

Povezani članci

Medvedev: Radikalna promjena vlasti u Krijevu može da podstakne pregovore

Radikalna promjena vlasti u Kijevu mogla bi da podstakne razgovore o rješavanju situacije u Ukrajini, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev. On je u objavi na “Telegramu” procijenio šta bi moglo da se desi ako Kijev prihvati uslove Rusije koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin, a koji uključuju potrebu prihvatanja ishoda […]

Tramp: Bajden se neće povući iz predsjedničke trke, ima svoj ego

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp predviđa da se njegov protivkandidat DŽo Bajden neće povući iz predsjedničke trke i da će se odupijreti pozivima demokrata da to učini. Bivši predsjednik Donald Tramp vjeruje da Bajden ne želi da odustane od kandidature, navodeći da “ima svoj ego”. – Demokrate pokrivaju Bajdena i još uvijek to na neki […]