Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U padu aviona poginuo 14 ljudi

17 Septembar 2023
1 min.
U padu aviona poginuo 14 ljudi

Najmanje 14 ljudi je poginulo kada se srušio avion po lošem vremenu na području brazilskog Amazona, javlja Bi-Bi-Si.


Mali avion približavao se kraju svog puta od 400 kilometara između grada Manausa, prijestonice države Amazonas, i zabačenog grada u džungli Barselosa, kada se srušio.

Zvaničnici su rekli da je poginulo svih 12 putnika i dva člana posade.

Istraga okolnosti nesreće je u toku.

Državni sekretar za bezbjednost Vinisijus Almeida rekao je da je prema prvim informacijama avion premašio pistu prilikom slijetanja zbog obilne kiše i slabe vidljivosti.

Brazilski novinski sajt G1 objavio je da radi o avionu “EMB-110”. To je dvomotorni turboelisni avion koji proizvodi brazilska kompanija “Embraer”.

SRNA

Povezani članci

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu. Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova. Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je […]

Prvi pretres u istrazi za opoziv Bajdena, u fokusu biznis njegovog sina

Predstavnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima održao je danas prvo saslušanje u istrazi za opoziv demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, manje od tri dana prije nego što će se vlada djelimično zatvoriti ukoliko ne bude postignut dogovor dvije stranke o budžetu. Republikanci, koji vode istragu o opozivu Bajdena, iznijeli su detalje stranih isplata članovima njegove porodice, […]