Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama dodijeljeno 20 motokultivatora lokalnim poljoprivrednicima

27 Maj 2022
1 min.
U Palama dodijeljeno 20 motokultivatora lokalnim poljoprivrednicima

Opština Pale i humanitarna organizacija “Vorld vižn” dodijelili su danas 20 motokultivatora za porodice koje se bave ili imaju namjeru da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.


“Vrijednost projekta je 21.000 KM, 50 odsto sredstava obezbijedila je opština Pale, a drugu polovinu `Vorld Vižn`”, rekao je Srni vršilac dužnosti opštinskog načelnika za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.

On ističe da će donacija biti značajna podrška za poljoprivrednike sa teritorije opštine Pale i razvoj poljoprivrede u ovoj lokalnoj zajednici u cjelini.

SRNA

Povezani članci

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine. Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u […]