Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U petak isplata majskih penzija

05 Jun 2024
1 min.
U petak isplata majskih penzija

U Republici Srpskoj u petak, 7. juna, biće isplaćene majske penzije za koje je obezbijeđeno 148,2 miliona KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.


Budžetom Republike Srpske za ovu godinu za isplatu penzija obezbijeđen je ukupan iznos milijardu i 785 miliona KM, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske podsjećaju da je od 1. januara redovnim godišnjim usklađivanjem ukupan iznos penzija povećan za 9,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U prošloj godini je izvršeno redovno usklađivanje penzija kojim su penzije povećane za 13,32 odsto, a vanredno su povećane za 0,18 odsto, dodaje se u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

Za najbolju posnu pitu krompirušu na četvrtoj “Boričkoj pitijadi” održanoj danas na Borikama proglašena je pita domaćice Zorice Nedić, drugo mjesto pripalo je Braniki Džida, a treće Vasilisi Koranić, rekla je Srni predsjednik Udruženja žena “Borike” Ivana Planojević. Ona je dodala da je za naljepše dekorisanu pitu izabrana pita domaćice Milane Đerić iz Udruženja žena […]

Dodik: Komemoracija pretvorena u politički ratnohuškački miting, bestidna zloupotreba vlastitih žrtava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je budućnost BiH, pa i dejtonske krajnje neizvjesna s obzirom na činjenicu da su Bošnjaci privatizovali BiH i misle da se zemlja može izgraditi na mržnji i neprijateljstvu prema Srbima, Srpskoj i Srbiji, odnosno prema svemu što ima prefiks srpsko. Predsjednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, […]