Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U pojedinim krajevima klizavi kolovoza zbog kiše

14 Maj 2022
3 min.
U pojedinim krajevima klizavi kolovoza zbog kiše

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federciji BiH /FBiH/ jutros je prohodna, a zbog kiše u pojednim krajevima vozi se po mokrim ili vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


U Banjaluci će danas zbog skupa pod nazivom “Kasperijada” do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Zbog sanacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška saobraćaj je potpuno obustavljen, a saobraćaj se preusmjerava na putne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši.

Usporeno zbog radova vozi se magistralnim putevima Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča i Šešlije-Johovac, Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Kotor Varoš-Čelinac, te Rudanka-Doboj, gdje se gradi dionica auto-puta Koridora “Pet ce”.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika prema Glavičicama zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelekotrane Ugljevik.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Otežano zbog klizišta vozi se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum gdje je za teretna vozila i dalje na snazi obustava saobraćaja.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Čelinac-Ukrina, Šipovo-Novo Selo, Vršani-Rača, te na putu Ukrina-Gornja Vijaka gdje su i dalje problem klizišta.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima na području distrikta, granični prelaz Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, granični prelaz Šamac-Karuše i granični prelaz Ledenice-Crkve-Šamac. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH će danas zbog biciklističke trke od 11.00 do 14.00 časova za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta Travnik-Galica preko Ovčareva.

Od ponedjeljka, 16. maja, za saobraćaj će biti otvoren tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica, a i dalje ostaje na snazi noćna obustava zbog radova u tunelu Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo zapad, vozila saobraćaju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak grenice.

SRNA

Povezani članci

Prijave poštom za glasanje izvan BiH neće biti razmatrane

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH podsjeća birače da neće razmatrati prijave za glasanje izvan BiH koje budu poslate putem pošte. U skladu sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za ovogodišnje opšte izbore 2. oktobra rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH ističe 19. jula. Prijave za glasanje izvan BiH se dostavljaju samo […]

Dodik: Sastankom sa Stanivukovićem Šmit nije postao visoki predstavnik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da njemački diplomata Kristijan Šmit sastankom sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem nije postao visoki predstavnik, jer Stanivuković nije zvaničnik Republike Srpske, kako ga pokušavaju predstaviti pojedini mediji. “Gradonačelnik je samo predstavnik Grada i nije zvaničnik Republike Srpske”, rekao je novinarima Dodik. Dodik je podsjetio da visokog predstavnika […]