Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

07 April 2024
2 min.
U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

U pritvoru Policijske uprave Bor noćas je preminuo četrdesetogodišnji D.D. iz tog mjesta kome je određeno zadržavanje zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom D.D. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela.


D.D, kojem je juče određeno zadržavanje do 48 časova, pozlilo je noćas i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, on je u 3.10 časova preminuo, a mrtvozornik je konstatovao prirodnu smrt, saopštio je MUP Srbije.

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Policija je juče uhapsila R.D. /67/ i D.D. /40/ zbog sumnje da su pedesetogodišnjem D.D, osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na području Bora.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici MUP-a su u četvrtak, 4. aprila, uhapsili J.S. i D.D. zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Potraga za tijelom Danke Ilić se nastavlja, a dvojici osumnjičenih za ubistvo određen je pritvor do 30 dana. D.D. je tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem.

SRNA

Povezani članci

Dačić: Rusija se, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sednicu SB UN o BiH

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Rusija, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) na kojoj će se raspravljati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici. Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će se na njoj najvjerovatnije obratiti putem video-linka, rekao je […]

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]