Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

07 April 2024
2 min.
U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

U pritvoru Policijske uprave Bor noćas je preminuo četrdesetogodišnji D.D. iz tog mjesta kome je određeno zadržavanje zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom D.D. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela.


D.D, kojem je juče određeno zadržavanje do 48 časova, pozlilo je noćas i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, on je u 3.10 časova preminuo, a mrtvozornik je konstatovao prirodnu smrt, saopštio je MUP Srbije.

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Policija je juče uhapsila R.D. /67/ i D.D. /40/ zbog sumnje da su pedesetogodišnjem D.D, osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na području Bora.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici MUP-a su u četvrtak, 4. aprila, uhapsili J.S. i D.D. zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Potraga za tijelom Danke Ilić se nastavlja, a dvojici osumnjičenih za ubistvo određen je pritvor do 30 dana. D.D. je tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem.

SRNA

Povezani članci

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa Svesrpskog sabora. Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova. Jučerašnje zasjedanje obilježila je oštra polemika poslanika dijela opozicije i vladajućih stranaka. Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je juče sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o […]

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

 Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru srpskog naroda Srbije i Republike Srpske u Beogradu 8. juna. Na sjednici, koja je juče počela, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da Deklaracija Svesrpskog sabora nije prkos niti inat […]