Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U Sarajevu loš kvalitet vazduha, i dalje na snazi epizoda pripravnosti

25 Januar 2023
1 min.
U Sarajevu loš kvalitet vazduha, i dalje na snazi epizoda pripravnosti

U Kantonu Sarajevo i dalje je na snazi epizoda pripravnost zbog pogoršanja kvaliteta vazduha i vremenskih prilika koje tome pogoduju.


U večernjim časovima ponovo se očekuje pogoršanje kvaliteta vazduha, zbog čega postoje uslovi za zadržavanje epizode pripravnost u svim zonama Kantona Sarajevo.

Vazduh je nezdrav u Sarajevu i Ilijašu. Indeks kvaliteta vazduha izmjeren u 14.00 časova bio je 159 u Sarajevu, a 152 u Ilijašu, objavila je ogranizacija “Ekoakcija”.

Tokom trajanja ove epizode zagađenja vazduha, rizičnim grupama stanovništva – trudnicama, djeci, starijim osobama, te hroničnim bolesnicima sa plućnim i kardiovaskularnim oboljenjima preporučuje se da smanje naporne fizičke aktivnosti i boravak na otvorenom.

Ostalim stanovnicima savjetuje se izbjegavanje produženih ili većih naprezanja.

U Maglaju je vazduh nezdrav za osjetljive grupe stanovnika sa indeksom kvaliteta 147, dok je u Tuzli, Zenici, Goraždu, Srebreniku, Bihaću i Tešnju vazduh umjereno nezdrav.

SRNA

Povezani članci

Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovaće danas tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu. Molitveni doručak se održava svakog prvog četvrtka u februaru i na njemu se okupljaju lideri, političari, biznismeni i intelektualci iz svih krajeva svijeta. Događaj će biti manji u odnosu na prethodne godine i očekuje se prisustvo između 200 i […]

Poledica u višim predjelima, magla na području Kneževa i Mrkonjić Grada

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja ponegdje ima poledice, a vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na području Kneževa i Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Učestali su odroni na dionicama Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Jajce, Kotor Varoš-Teslić, preko Borja, Trnovo-Foča, Višegrad-Brodar-Rudo i Brod na Drini-Hum. […]