Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Sokocu izvedena predstava “Krevet za šestoro”

19 Avgust 2022
2 min.
U Sokocu izvedena predstava “Krevet za šestoro”

Predstava “Krevet za šestoro” u izvođenju glumaca iz Beograda odigrana je na Sokocu.


Ovu komediju sa dosta šaljivih monologa i prizora napisao je Mark Kamoleti iz Italije, ali je originalan tekst više puta adaptiran i prilagođavan.

Režiser ove predstave Mihailo Laptošević, koji igra jednu od glavnih uloga, rekao je sinoć novinarima da je već treći put pred publikom na Sokocu i da ga raduje što je pokazala oduševljenje.

On je naveo je riječ o zabavnoj predstavi u kojoj se od 90 minuta trajanja ljudi smiju bar 70 minuta.

“Radnja se odvija u selu u Francuskoj, u kući u kojoj dođe do susreta tri muška i tri ženska lika, kumova i prijatelja, gdje baš nisu sigurni ko je tu kome šta”, rekao je Laptošević.

On je dodao da je matično pozorište ove predstave Pozorište “Slavija” u Beogradu i da je ovi glumci tamo igraju svakog mjeseca.

Glumac Danijel Kovačević izrazio je zahvalnost ljudima koji su organizovali dolazak na Sokolac beogradske glumačke grupe, koja igra fantastičan vodvilj, laku i zabavnu komediju sa šaljivim prizorima, koji svaki put napuni salu Pozorišta “Slavija” u Begradu.

Kovačević je rekao da ova grupa glumaca predstavu “Krevet za šestoro” igra već pune dvije godine i uvjeren je da je ovo jedna od najbolje napisanih komedija.

“To su odnosi između muža, žene, ljubavnika, ljubavnice i njihovog kuma, u koje se upliće još neko ljudi, tako da su ti odnosi razrađeni u ovom vodvilju do kraja”, naveo je Kovačević.

U komediji “Krevet za šestoro” igrali su Daniel Kovačević, Evgenija Eskina Kovačević, Janko Cekić, Anđela Kiković, Anđela Vugdragović i Mihailo Laptošević.

Publika na Sokocu ima priliku da gleda predstave glumaca iz Beograda zahvaljujući Zavičajnom udruženju “Romanija”, u čijoj organizaciji glumci i gostuju već treći put.

Ranije su igrali predstavu “Jazavac pred sudom” prema pripovjetki Petra Kočića, u režiji Mihaila Laptoševića, te “Zločin i kazna” prema romanu Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, u režiji Daniela Kovačevića.

Zavičajno udruženje “Romanija” osnovano je u Beogradu u maju prošle godine i okuplja ljude koji su porijeklom sa Sokoca, Han Pijesa, Pala i Rogatice.

Cilj je očuvanje identiteta i održavanja bližih veza sa rodnim krajem, te afirmacija ekonomskih, kulturnih i drugih veza Srpske i Srbije.

SRNA

Povezani članci

Na palama predstavljena knjiga Jelene Guskove o spoljnoj politici Rusije na Balkanu

Na Palama je sinoć predstavljeno drugo dopunjeno izdanje knjige “Spoljna politika Rusije u godinama jugoslovenske krize 1985-1995” člana Ruske akademije nauka Jelene Guskove, koja istakla da se raduje što knjigu promoviše u Republici Srpskoj, koja je izdržala borbu za svoj opstanak i pokazala herojstvo, kada joj Rusija, nažalost, nije pomogla. Guskova je rekla da u […]

U utorak u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju. „Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka – […]