Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

U Sokocu otvoren Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović”

18 Avgust 2022
2 min.
U Sokocu otvoren Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović”

U Sokocu je otvoren deseti Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović” za dječake od šest do 16 godina, na kome će u naredna četiri dana učestovati 18 ekipa sa 46 selekcija, a prvi put i iz beogradskog “Partizana”.


Predsjednik Fudbalskog saveza područja Sarajevsko-romanijskog Milorad Lale otvorio je turnir na stadinu “Bara”, naglasivši da je ova manifestacija prva uvrštena u program memorijalnih turnira Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Mladen Ćirjanić, jedan od organizatora ove sportsko-rekreativne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo što prvi put na ovaj turnir dolaze i dvije selekcije beogradskog “Partizana” u kategoriji 2009. i 2010. godište.

Bogdan Tomić, otac Srđana Tomića, mladog fudbalera rano nastradalog u saobraćajnoj nezgodi, rekao je novinarima da njegova porodica teško dočekuje turnir, ali da bol bar malo ublaži susret sa drugovima njegovog sina koji je bio igrač Premijer lige BiH sa 16,5 godina i talentovani fudbaler.

On je naglasio da je pokretač Memorijalnog turnira posvećenog Srđanu Tomiću bio njegov klupski drug Vladica Babović, koji je 12 godina kasnije iznenada preminuo, pa je i njemu posvećena ova sportska manifestacija koja okuplja najmlađe fudbalere iz svih krajeva BiH i Srbije.

Otvaranja turnira prethodila je dodjela najvišeg priznanja Fudbalskog kluba “Glasinac 1936” Zlatne plakete posthumno Momčilu Vujičiću, nedavno preminulom dugogodišnjem sportskom radniku.

Srebrne plakete dodijeljene su direktoru sokolačkog Doma zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” Adrijani Stanar i komandiru Policijske stanice Sokolac Radovanu Šarencu za podršku ovom sokolačkom fudbalskom klubu.

Dodijeljen je i Pehar kadetskoj selekciji Fudbalskog kluba povodom osvajanja i odbrane šampionske titule u Omladinskoj kvalitetnoj ligi Fudbalskog saveza Republike Srpske – grupa Jug.

SRNA

Povezani članci

Jokić odličan pred odlučujući duel, zbog njega komentator „progovorio“ na srpskom

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija u pobedi Denver nagetsa nad Juta džezom 111:95. Bio je to rutinski i ujedno vrlo važan trijumf Denvera u borbi za prvo mjesto Zapada sa Minesotom, piše RTS. Nagetsi su u Solt Lejk Sitiju kontrolisali meč od početka do kraja. Jedini blaži pad […]

Skupština Sarajevsko-romanijskog područja: Lale ostaje predsjednik

Milorad Lale ostaje predsjednik Fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijskog područja, odlučila je Skupština ovog regiona. On je četvrti put dobio podršku delegata. Prijedlog za predsjednika Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) je Vico Zeljković, a kandidati za Izvršni odbor su Milorad Lale i Milan Renovica. Prijedlog za Skupštinu FS BiH su Radomir Berjan i Marko Blagojević, dok je […]