Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

U Sokocu otvoren Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović”

18 Avgust 2022
2 min.
U Sokocu otvoren Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović”

U Sokocu je otvoren deseti Memorijalni omladinski fudbalski turnir “Srđan Tomić i Vladica Babović” za dječake od šest do 16 godina, na kome će u naredna četiri dana učestovati 18 ekipa sa 46 selekcija, a prvi put i iz beogradskog “Partizana”.


Predsjednik Fudbalskog saveza područja Sarajevsko-romanijskog Milorad Lale otvorio je turnir na stadinu “Bara”, naglasivši da je ova manifestacija prva uvrštena u program memorijalnih turnira Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Mladen Ćirjanić, jedan od organizatora ove sportsko-rekreativne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo što prvi put na ovaj turnir dolaze i dvije selekcije beogradskog “Partizana” u kategoriji 2009. i 2010. godište.

Bogdan Tomić, otac Srđana Tomića, mladog fudbalera rano nastradalog u saobraćajnoj nezgodi, rekao je novinarima da njegova porodica teško dočekuje turnir, ali da bol bar malo ublaži susret sa drugovima njegovog sina koji je bio igrač Premijer lige BiH sa 16,5 godina i talentovani fudbaler.

On je naglasio da je pokretač Memorijalnog turnira posvećenog Srđanu Tomiću bio njegov klupski drug Vladica Babović, koji je 12 godina kasnije iznenada preminuo, pa je i njemu posvećena ova sportska manifestacija koja okuplja najmlađe fudbalere iz svih krajeva BiH i Srbije.

Otvaranja turnira prethodila je dodjela najvišeg priznanja Fudbalskog kluba “Glasinac 1936” Zlatne plakete posthumno Momčilu Vujičiću, nedavno preminulom dugogodišnjem sportskom radniku.

Srebrne plakete dodijeljene su direktoru sokolačkog Doma zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” Adrijani Stanar i komandiru Policijske stanice Sokolac Radovanu Šarencu za podršku ovom sokolačkom fudbalskom klubu.

Dodijeljen je i Pehar kadetskoj selekciji Fudbalskog kluba povodom osvajanja i odbrane šampionske titule u Omladinskoj kvalitetnoj ligi Fudbalskog saveza Republike Srpske – grupa Jug.

SRNA

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]