Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Srbiji od ponoći skuplja putarina, evo koliko sada košta

09 Juli 2024
1 min.
U Srbiji od ponoći skuplja putarina, evo koliko sada košta

U Srbiji će putarina od ponoći poskupjeti za oko 10 odsto na osnovu novog cjenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Cijene su povećane za oko 10 odsto, pa će od srijede putarina od Beograda do Šida koštati 500 dinara (8, 3 KM), od Obrenovca do Preljine 560 dinara (9,3 KM), od Beograda do Subotice 800 dinara (13,3 KM), od Beograda do Niša 1.130 dinara (18,8 KM), od Beograda do Dimitrovgrada 1.670 dinara (27,8 KM).

Za po 50 dinara poskupjeće i putarine od Beograda do Batočine pa će nova cijena biti 500 dinara (8, 3 KM), dok će se od Beograda do Vrbasa plaćati 470 dinara (7,8 KM) umjesto 420 dinara (7KM).

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dijela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda “EURO 6”, ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Tanjug

Povezani članci

Zemljotres od tri stepena po rihteru kod Herceg Novog

Kod Herceg Novog registrovan je zemljotres od tri stepena po Rihteru, podaci su crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres je registrovan petnaest minuta poslije ponoći sa epicentrom 21 kilometar južno od Herceg Novog. Hipocentar je bio na dubini od 30 kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.

Ponovno saslušanje osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas bi drugi put trebalo da bude saslušan Dejan D, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Novo saslušanje zakazano je na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na […]