Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj 883 slučaja virusa korona; Preminulo osam osoba

13 Januar 2022
2 min.
U Srpskoj 883 slučaja virusa korona; Preminulo osam osoba

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 883 osobe od testiranih 1.652 laboratorijskih uzoraka, a preminulo je osam ljudi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.


Umrli su šest muškaraca i dvije žene starije životne dobi iz Banjaluke, Gacka, Istočne Ilidže, Milića, Pala, Prijedora, Trebinja i Zvornika.

Virus korona potvrđen je kod 409 muškaraca i 474 žene, od kojih je 198 mlađe, 539 srednje i 146 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 232 osobe su iz Banjaluke, 95 iz Bijeljine, 45 iz Kozarske Dubice, 41 iz Prnjavora, 40 iz Gradiške, 38 iz Laktaša, 33 iz Prijedora, 29 iz Nevesinja, 25 iz Višegrada, 24 iz Zvornika, 23 iz Mrkonjić Grada, po 22 osobe su iz Teslića i Trebinja, po 21 iz Kostajnice i Ugljevika, te po 18 iz Doboja i Foče i 16 iz Dervente.

Po 15 osoba je iz Rudog i Sokoca, po 12 iz Pala, Čelinca i Šamca, devet iz Modriče, osam iz Srpca, sedam iz Čajniča, pet iz Šipova, po četiri osobe iz Lopara i Ribnika, po tri iz Kotor Varoša i Stanara, po dvije iz Novog Grada i Šekovića i po jedna osoba je iz Berkovića, Broda, Vukosavlja, Jezera, Kneževa, Krupe na Uni i Srebrenice.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 97.933 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 5.615 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 475 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 193, a u ostalim bolnicama 282.

Na respiratoru je 40 osoba, i to 29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj testirano je ukupno 383.837 osoba.

Povezani članci

Omikron puni bolnice u Srpskoj: Masovna slavlja stigla na naplatu, sve više pacijenata sa upalom pluća, ugroženi stariji i bolesni

Drastično povećanje broja zaraženih korona virusom u ovom talasu u Srpskoj počelo je da pritiska i bolnički sektor, u kojem sve više raste broj hospitalizovanih, te onih kod kojih se razvijaju teže kliničke slike. Od početka januara koronom je zaraženo 7.040 ljudi, dok je u septembru lani, koji je po broju inficiranih bio najgori u […]

Trivić za ATV: Nastava od ponedjeljka počinje po redovnom nastavnom planu i programu

Školske kapije će od ponedjeljka ponovo biti otvorene za sve učenike osnovnih i srednjih škola. 24. januara u Republici Srpskoj počinje drugo polugodište. Odluku je donio Republički štab za vanredne situacije nakon što je procijenio epidemiološku situaciju. “Iako je u ovoj sedmici bilo razgovora o tome na koji način će se odvijati nastava s obzirom […]