Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj još 285 zaraženih, preminulo 18 lica

25 Novembar 2021
2 min.
U Srpskoj još 285 zaraženih, preminulo 18 lica

Osamnaest ljudi, koji su bili zaraženi virusom korona, preminulo je u Republici Srpskoj, a potvrđen je još 285 novih slučajeve infekcije, saopštio je Institut za javno zdravstvo.

Preminulo je 10 muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi. Tri lica su iz Banjaluke, po dva iz Laktaša, Modriče i Teslića i po jedno iz Bijeljine, Bratunca, Gacka, Gradiške, Istočnog Drvara, Nevesinja, Pala, Prijedora i Zvornika.

U protekla 24 časa testirano je 830 uzoraka, a korona je potvrđena kod 76 lica iz Banjaluke, 31 iz Kozarske Dubice, 25 iz Bijeljine, 22 iz Gradiške, 18 iz Laktaša, 11 iz Doboja, po 10 iz Prnjavora i Trebinja.

Po sedam je sa Pala i iz Prijedora, po šest iz Višegrada i Modriče, po pet iz Teslića, Bileće i Foče, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Ribnika i Čelinca, po tri iz Broda, Ugljevika, Čajniča i Šekovića, po dva iz Kotor Varoša, sa Sokoca i iz Srpca i po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Šipova.

Riječ je o 140 muškarca i 145 žena, od kojih je 47 mlađe, 165 srednje i 73 starije životne dobi.

Na bolničkom liječenju u Republici Srpskoj ukupno je 577 kovid pacijenata, od čega je u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC7 Republike Srpske 240, a 337 u ostalim bolnicama.

Na respiratorima je 61 kovid pacijent, i to 32 u UKC-u, a 29 u ostalim bolnicama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.016 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.121 lica kod koje je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 356.676 osoba.

SRNA

Povezani članci

Policija prikuplja dokaze o šokantnom nasilju nad osnovcima

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje zatražio je od policije u Nevesinju da prikupi dokaze o dva šokantna slučaja vršnjačkog nasilja u nevesinjskoj Osnovnoj školi “Risto Proroković”. Kako nam je potvrđeno, radi se o dva odjeljenja sedmog razreda: u jednom je prijavljeno nasilje nad četiri učenika od strane osam đaka, a u drugom odjeljenju izvršeno […]

Mjere u Srpskoj produžene do 15. decembra

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 15. decembra mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj. Ovim mjerama, između ostalog, zabranjuju se javna okupljanja u grupama većim od 120 lica, te privatna okupljanja koja se ne održvaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 lica. Republički štab odobrio […]