Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj još 294 zaraženih, preminulo 13 osoba

14 Septembar 2021
2 min.
U Srpskoj još 294 zaraženih, preminulo 13 osoba

U Republici Srpskoj preminulo je 13 osoba usljed infekcije virusom korona, dok su 294 zaražene od testirane 744 osobe, podaci su Instituta za javno zdravstvo za protekla 24 časa.


Preminulo je devet muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banjaluke, dvoje iz Prijedora i po jedno iz Bijeljine, Modriče, Šamca, Teslića, Laktaša, Prnjavora, Šipova.

Zaražene su 124 osobe iz Banjaluke, 50 iz Bijeljine, 26 iz Trebinja, 13 iz Doboja, po 12 iz Gacka i Modriče, sedam iz Laktaša, po četiri iz Bileće, Prnjavora i Teslića, a po tri iz Broda, Gradiške, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Foče.

Po dvije osobe su iz Novog Goražda, Prijedora, Rudog, Srpca i Ugljevika i po jedna iz Berkovića, Donjeg Žabara, Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Lopara, LJubinja, Pala, Srebrenice, Stanara, Šamca i Šekovića.

Među zaraženima je 140 muškaraca i 154 žene, od kojih su 64 mlađe, 166 srednje i 64 starije životne dobi.

Na bolničkom liječenju se nalazi 711 kovid pacijenata i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 387, a u ostalim bolnicama 324. Na respiratoru je 58 osoba od kojih 37 u UKC-u i 21 u ostalim bolnicama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 70.341 slučaj virusa korona, a preminula je ukupno 4.001 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 308.789 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.771 osoba, a nadzor je završen kod 198.807 osoba.

SRNA

Povezani članci

Obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske

U Novom Gradu obilježeno je 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. Odbrana zapadno-krajiških opština Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice imala je veliku ulogu u i odbrani, ali i opstanku Republike Srpske. U napadu elitnih jedinica poginulo je više od 60 civila i isto toliko pripadnika Vojeske Republike Srpske i […]

Dodik: Spasavanje savezničkih pilota – odraz veličine i snage srpskog naroda

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u dobojskom selu Boljanić da akcija “Halijard” prije 77 godina predstavlja junački poduhvat srpskog naroda, koji je uvijek bio na strani slobode i pravde. “Ovdje smo na obilježavanju istorijskih i istinitih događaja o kojima se nije pričalo 70 godina jer tadašnji režim to nije dozvoljavao”, rekao […]