Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U Teočaku skupljaju potpise: Pokrenuta peticija protiv plivanja za časni krst

14 Januar 2022
1 min.
U Teočaku skupljaju potpise: Pokrenuta peticija protiv plivanja za časni krst

Neformalna grupa građana u Teočaku, opštini u Tuzlanskom kantonu organizovala je potpisivanje peticije protiv organizovanja manifestacije plivanja za časni krst na jezeru Sniježnica.

Peticija će biti predata opštini Teočak i MUP-u Tuzlanskog kantona. Prošle godine, na praznik Bogojavljenja, grupa mladića uz podršku Crkvene opštine i MZ Priboj, organizovala je plivanje za časni krst u vodama sniježničkog jezera, što je pratila muzika, crkveni simboli i pjesma.

Odbornik u OV Teočak i jedan od organizatora potpisivanja peticije Amel Hasanović kazao je da je cilj peticije da se ne održi skup na jezeru Sniježnica, pod imenom časni krst.

“Prošle godine je razvučena zastava od 33 metra, trobojka, na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine, pjevali su pjesme koje simbolizuju stradanje. Takođe, ne želimo da nam se ponove situacije iz gradova BiH koje su obilježile pravoslavni Božić”, izjavio je Hasanović.

Jezeru Sniježnica se nalazi nadomak Lopara, a nakon dejtonskog razgraničenja pripalo je federalnoj opštini Teočak. Prošlogodišnje, prvo bogojavljensko takmičenje plivača na Majevici organizovano je u dogovoru sa predstavnicima opštine Teočak na dijelu jezera koje je nekada pripadalo zvorničkoj opštini.

Povezani članci

Na tržištu BiH dominira pivo iz Srbije i vino iz Hrvatske

U toku prošle godine u Bosnu i Hercegovinu uvezen je alkohol vrijedan oko 191.654.411 KM, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Kako su za “Nezavisne” rekli iz UIO BiH, od ovog iznosa je najviše uvezeno piva od slada, i to 155.663.488 kilograma, ukupne vrijednosti 116.902.715 KM. “Zatim slijedi uvoz nedenaturisanog etilnog alkohola sa volumenskim […]

Objavljeni detalji izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo

Ovih dana završen je jedan od zahtjevnijih radova na dionici autoputa Sremska Rača- Kuzmin. Postavljen je most preko Save. Konkstrukcija teška 5.500 tona u dijelovima je u Srbiju stigla iz Turske, sklopljena je na savskoj obali i nakon 6 mjeseci postavljena na stubove. To je korak bliže izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo.Vrijednost komercijalnog ugovora izgradnje ovog autoputa, koji je potpisan […]