Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Trnovu i Palama neispravna voda za piće, u kvaru vodovod u Kijevu

25 Novembar 2021
1 min.
U Trnovu i Palama neispravna voda za piće, u kvaru vodovod u Kijevu

Direktor Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo Davorka Blagojević rekla je Srni da je nakon nedavnih poplava, vodovodni sistem u Kijevu i dalje u kvaru, dok je posljednja analiza pokazala da je voda u Trnovu neispravna zbog povećane mutnoće.

Ona je navela da je zbog povećane mutnoće još uvijek higijensko-hemijski neispravna i voda u Palama.

“Ako je voda mikrobiološki neispravna preporučuje se njeno prokuvavanje, a ukoliko je vidljivo mutna treba piti flaširanu vodu ili tražiti neka druga alternativna rješenja”, preporučila je Blagojevićeva.

Prema njenim riječima, posljednje analize pokazale su da je voda na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ispravna.

Blagojevićeva je svim licima koja imaju stomačne probleme ili sumnjaju u bilo kakvu zaraznu bolest poručila da Regionalnom zavodu za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo ili Institutu za javno zdravstvo pošalju prijavu o sumnji na zarazu, što je po zakonu i obavezno, gdje će biti ispitano o čemu je riječ.

Ona je objasnila da sirova voda na izvorištu može da bude mikrobiološki neispravna i mutna, ali da se ona filtrira, prerađuje i dezinfikuje, tako da je u distributivnom sistemu ispravna.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]