Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U utorak na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

23 Jun 2024
1 min.
U utorak na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

 Prvo gostovanje ansambla Šabačkog pozorišta najavljeno je za utorak, 25. juna, na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože.


“Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti”, naveo je Kovačević.

Bodroža je naveo da je riječ o kompleksnoj drami, i po svojoj formi i po nizu tema koje obrađuje, a samim tim i po višestrukim porukama koje šalje.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih odlika velikih dramskih djela jeste upravo to da su višeslojna i da reditelj mora da napravi izbor tema koje će “izvući” na površinu.

“Za mene je to bila priča o životu pozorišta i pozorišnih ljudi, životu koji je `mimo sveta`”, kaže Bodroža.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta radnim danima od 10.00 do 12.00 i od 18.00 do 21.00 čas po cijeni od 20 KM, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo.

Predstava će biti odigrana u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo. /

SRNA

Povezani članci

Danas počinje “Egzit”

Festival “Egzit” počinje danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje će biti obilježen i rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se kao specijalni gost pridružuje najcjenjeniji svjetski vokal Dimaš Kudaibergen […]

“Egzit” počinje 10. jula, kada će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle

Festival “Egzit” počinje 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a tog dana uz slogan “Probudimo naše supermoći zajedno” biće obilježen rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Tom prilikom, glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se […]