Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Višegradu predstavljena knjiga “Žižljevina” pjesnika Slobodana Ristovića

17 Mart 2023
1 min.
U Višegradu predstavljena knjiga “Žižljevina” pjesnika Slobodana Ristovića

U Kulturnom centru “Ivo Andrić” u Višegradu promovisana je knjiga “Žižljevina” pjesnika Slobodana Ristovića.
Ristović je publici objasnio da je krajnje značenje riječi žižljevina – prah nečega što je postojalo.

“To je stanje u koje mi još nismo došli, prah nečega što je postojalo, a čemu smo se divili, prah iz koga smo postali i u njega se vraćamo”, rekao je pjesnik.

Prema njegovim riječima, pisanje poezije je njegov život.

“Pisanje poezije nije zanat nego nešto što je došlo, što su zaslužili neki negdje koji imaju veze sa nama, pa mi nastavljamo da se zidamo i ukrovljavamo. Moja poezija nije pisana. Ona je moj život jer ja živim moju poeziju i ne znam drugačije da se ponašam”, istakao je Ristović.

U programu su učestvovali i višegradski pjesnici članovi Društva ljubitelja pisane riječi “Most”.

Organizatori književne večeri, koja je održana sinoć, su SPKD “Prosvjeta”, Kulturni centar i Narodna biblioteka “Ivo Andrić”, te Društvo pjesnika “Most”.

Povezani članci

Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

 Kinoteka Republike Srpske, u okviru redovnog programa Filmoteka, organizuje večeras i sutra projekcije filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u kojima glavne uloge tumače Monika Beluči i Vensan Kasel. “Pakt sa vukovima” /Le Pacte des loups/, u međunarodnoj distribuciji poznat kao “Brotherhood of the Wolf”, je francuski igrani film snimljen 2001. godine u režiji Kristofa […]

Nova monografija o Svetom kralju Milutinu, vladaru na raskršću svjetova

 U Srbiji je u prodaji nova monografija “Sveti kralj Milutin”, grupe autora, u izdanju Zadužbine Hilandar, koja otkriva čovjeka i vladara koji se na raskršću svjetova – Istoka i Zapada hrabro sučelio sa brojnim izazovima i promijenio zacrtane paradigme velikih sila. Na sajtu Zadužbine Hilandar navodi se da je kralj Milutin čovjek koji je bio […]