Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Višegradu Sabor srpskog pjevanja

17 Septembar 2022
1 min.
U Višegradu Sabor srpskog pjevanja

U Andrićgradu danas će biti održan Sabor izvornog srpskog pjevanja koji će okupiti učesnike iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.


Darko Lečić, predsjednik Guslarskog društva “Rade Jamina”, rekao je Srni da će u programu učestvovati muške i ženske pjevačke grupe, guslari, recitatori i zdravičari.

Program počinje u 10.00 časova dočekom gostiju, nakon čega će biti održan defile učesnika.

Revija guslara i srpskog izvornog pjevanja počinje u 12.00 časova.

Organizator 8. Sabora srpskog izvornog pjevanja je Guslarsko društvo “Rade Jamina”, a pokrovitelji su opština Višegrad i preduzeće “Hidroelektrane na Drini”.

SRNA

Povezani članci

Lut fest: Gran-pri Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” iz Zrenjanina

Predstava “Dječak i mjesec” Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina osvojila je Gran-pri 23. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” – skulpturu “Zlatna anima” za najbolju predstavu. Žiri 23. “Lut festa” u sastavu predsjednik Bonjo Lungov /Bugarska/ i članovi Nebojša Jovanović /Srbija/ i Mladen Janković /Republika Srpska/ ovu, kao i […]

Izraelci odigrali predstavu “Kad je sve bilo zeleno”

Pozorište “Ključ” iz Izraela izvelo je jutros u Istočnom Novom Sarajevu lutkarsku predstavu “Kada je sve bilo zeleno”, u okviru 23. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”.“Kad je sve bilo zeleno” je neverbalna lutkarska predstava, koju su režirali Dikla Kac i Avi Zlihaliha, za uzrast od pet i više godina koja govori […]