Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

10 Juli 2024
1 min.
U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači, nedaleko od Pala, nedavno je rođena prva lama, koja je brzo postala omiljena među posjetiocima koji sa oduševljenjem dolaze da je vide i saznaju više o njemom životu i navikama.

Iz zoo vrta „VrhCapra“, koji je poznat po svojoj posvećenosti edukaciji i brizi o životinjama, navode da je dolazak lame još jedan korak ka obogaćivanju sadržaja koji se nudi mališanima.

“Briga o životinjama je ključna za naš rad, a lama će sigurno postati simbol naše posvećenosti očuvanju i dobrobiti životinja”, rekli su iz ovog Zoo vrta i naveli da je rođenje lame sjajan primjer uspjeha ovakvog pristupa.

Vjeruju da će njeno prisustvo inspirisati mlađe generacije da razviju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi.

“Kroz ovakve događaje, VrhCapra nastavlja da podstiče svijest o važnosti brige o životinjama i edukaciji djece, stvarajući mjesto gdje se svako može povezati sa prirodom na poseban način”, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Od danas redukcije vode u Sokocu

Sokolačko Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštice” u stečaju saopštilo je da se od danas uvode redukcije u vodosnabdijevanju potrošača. „Usljed enormno povećane potrošnje i potrebe čuvanja opreme i instalacije, primorani smo da u narednom periodu od 20.00 časova uveče do 6.00 časova ujutro vršimo redukciju potrošnje, tako da u tom vremenu nećemo vršiti […]

Škipina: Bošnjaci stvaraju sve uslove da se mirni razlaz ubrza

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina istakao je da od laži i falsifikovanja činjenica nikome u BiH neće i ne može biti ni lakše ni bolje, pa ni srebreničkim žrtvama. “Republika Srpska dostojanstveno i bez provokacija pokazuje svoje poštovanje prema svim žrtvama, ali uprkos tome vidjeli smo da kod Bošnjaka ne postoji […]