Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

10 Juli 2024
1 min.
U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači, nedaleko od Pala, nedavno je rođena prva lama, koja je brzo postala omiljena među posjetiocima koji sa oduševljenjem dolaze da je vide i saznaju više o njemom životu i navikama.

Iz zoo vrta „VrhCapra“, koji je poznat po svojoj posvećenosti edukaciji i brizi o životinjama, navode da je dolazak lame još jedan korak ka obogaćivanju sadržaja koji se nudi mališanima.

“Briga o životinjama je ključna za naš rad, a lama će sigurno postati simbol naše posvećenosti očuvanju i dobrobiti životinja”, rekli su iz ovog Zoo vrta i naveli da je rođenje lame sjajan primjer uspjeha ovakvog pristupa.

Vjeruju da će njeno prisustvo inspirisati mlađe generacije da razviju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi.

“Kroz ovakve događaje, VrhCapra nastavlja da podstiče svijest o važnosti brige o životinjama i edukaciji djece, stvarajući mjesto gdje se svako može povezati sa prirodom na poseban način”, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]