Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Uhapšeno pet lica u akciji “Skuter tri”

10 Jun 2021
2 min.
Uhapšeno pet lica u akciji “Skuter tri”

 Pet lica uhapšeno je u akciji “Skuter tri”, u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.


U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičena lica duže vrijeme bavila nedozvoljenom trgovinom duvana na način da su vršila nabavku, prevoz, skladištenje i prodaju rezanog duvana, mašina za punjenje cigareta od rezanog duvana, koje su ilegalno nabavila u Turskoj i ilegalno u rastavljenim dijelovima prebacila u BiH.

Po nalogu Tužilaštva BiH, službenici Agencije za istrage i zaštitu, u saradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo izvršili su pretrese na 11 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Pelagićeva, Šamca, Zavidovića, Prnjavora i Ilidže.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina rezanog duvana i cigareta bez akciznih markica, mašine za rezanje duvana, mašine za punjenje cigareta od rezanog duvana, veća količina novca za koji se osnovano sumnja da je stečen nezakonitom prodajom cigareta i duvanskih proizvoda, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama i agencijama, radi na većem broju predmeta koji se odnose na nedozvoljen promet duvanskih akciznih proizvoda u velikim količinama, kojim se ostvaruje velika nezakonita imovinska korist za počinioce, a nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović:Dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regiji i da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje. Na pitanje Srne da prokomentariše današnju Izetbegovićevu izjavu u vezi sa Kosmetom i Srpskom, Cvijanovićeva je odgovorila da je previše, pa makar […]

Nastavlja se toplotni udar: sutra i do 40°C

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme, uz promjenljivu oblačnost i temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusovih. Uveče i tokom noći postojaće uslovi za kratkotrajne pljuskove mjestimično na istoku i sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 16 do 22, a najviša dnevna […]