Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Unija studenata: Pohvale Dodiku za prihvatanje naše inicijative

13 Maj 2022
1 min.
Unija studenata: Pohvale Dodiku za prihvatanje naše inicijative

Ispred Unije studenata želio bih da pohvalim što je gospodin predsjednik Milorad Dodik uvažio naše mišljenje koje smo mi prije nekih deset dana, zajedno Unija studenata i Studenstski parlament predložili, rekao je Uroš Bjelica, potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Bjelica je istakao da ono što je jako bitno jeste da ova pomoć itekako znači pogotovo u ovo vrijeme inflacija kada vidimo da je porast cijena veliki, pa će itekako značiti nekim studentima koji putuju autobusima da se nadomijesti to poskupljenje karata koje oni imaju.

“Kada uzmemo u obzir da će ta pomoć svima od 18 do 30 godina biti uplaćena, vidimo da su to velike količine novca i to je bio naš prijedlog koji je predsjednik prihvatio i radujemo se što je baš na našu inicijativu to potvrđeno i vidjeli smo iz današnjeg priloga da je i sam srpski član Predsjedništva, gospodin Dodik, izašao i potvrdio našu inicijativu”, rekao je Bjelica.

ATV

Povezani članci

Višegrad: Obilježavanje 80 godina od stradanja Srba u Starom Brodu

Na svečanoj akademiji u Višegradu povodom obilježavanja 80 godina od monstruoznog ubistva 6.000 Srba u Starom Brodu poručeno je da je srpski narod stradao tamo gdje nije imao svoju državu i da zato kultura pamćenja treba da postane filozofija života kod Srba. Slobodan Župljanin, izaslanik predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, rekao je da ne smiju […]

U Foči počeo naučni skup o savremenim hrišćanskim izazovima

 Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu “Sveti Vasilije Ostroški” u Foči danas je počeo dvodnevni naučni skup “Perspektive primijenjene teologije u savremenom dobu”. Na naučnom skupu biće riječi i o hrišćanskom pastirstvu pred izazovima savremenog doba, o odnosu hrišćanstva i savremene psihologije, savremenoj pravoslavnoj pedagogoji, o novim formama crkvene umjetnosti, pa tako, što je zanimljivo, jedan od […]