Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Uništeno od 14 do 17 ruskih dronova

12 Februar 2024
1 min.
Uništeno od 14 do 17 ruskih dronova

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 14 od 17 dronova koje je Rusija lansirala i jednu krstareću raketu “Kh-59”, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.


U saopštenju na servisu “Teleram” navodi se da je Rusija lansirala rakete zemlja-vazduh dugog dometa “S-300”, ali nije navela koliko i da li su one pogodile neke ciljeve.

Oleh Sinehubov, guverner oblasti Harkov na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je kasno sinoć da je Rusija napala njegov region raketama ispaljenim iz sistema “S-300” u ruskoj oblasti Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom.

On je izjavio da, prema preliminarnim informacijama, nema povrijeđenih, ali da su oštećene fasade na nekim nestambenim zgradama.

Rojters nije u mogućnosti da provjeri ove izvještaje iz nezavisnih izvora.

I Rusija i Ukrajina pojačale su vazdušne napade daleko od linije fronta u posljednjih nekoliko mjeseci i uzajamno gađaju ključnu energetsku, vojnu i saobraćajnu infrastrukturu.

SRNA

Povezani članci

Putin u obraćanju Federalnoj skupštini: Besmislice da će Rusija napasti Evropu

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini, a u govoru je predstavio viziju onoga što očekuje Rusiju u narednih nekoliko godina. Izgradićemo 40 studenskih gradova Privreda Ruske Federacije ne samo da je ispred Evropske unije po rastu nego i ispred ostlaih zemalja G7. On je rekao da je Rusija danas najveća privreda Evrope o […]

Temperatura prešla 40 stepeni u dijelovima Australije

 Toplotni talas u Australiji praćen je temperaturom iznad 40 stepeni Celzijusovih, a najteže su pogođeni zapadni i južni dijelovi. U Sidneju je temperatura za oko deset stepeni iznad prosjeka za ovo doba godine, a očekuje se da će morski povjetarac, koji obično donosi rashlađenje u popodnevnim časovima, sada imati mali efekat. Temperatura je na aerodromu […]