Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Uništeno od 14 do 17 ruskih dronova

12 Februar 2024
1 min.
Uništeno od 14 do 17 ruskih dronova

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 14 od 17 dronova koje je Rusija lansirala i jednu krstareću raketu “Kh-59”, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.


U saopštenju na servisu “Teleram” navodi se da je Rusija lansirala rakete zemlja-vazduh dugog dometa “S-300”, ali nije navela koliko i da li su one pogodile neke ciljeve.

Oleh Sinehubov, guverner oblasti Harkov na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je kasno sinoć da je Rusija napala njegov region raketama ispaljenim iz sistema “S-300” u ruskoj oblasti Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom.

On je izjavio da, prema preliminarnim informacijama, nema povrijeđenih, ali da su oštećene fasade na nekim nestambenim zgradama.

Rojters nije u mogućnosti da provjeri ove izvještaje iz nezavisnih izvora.

I Rusija i Ukrajina pojačale su vazdušne napade daleko od linije fronta u posljednjih nekoliko mjeseci i uzajamno gađaju ključnu energetsku, vojnu i saobraćajnu infrastrukturu.

SRNA

Povezani članci

Tramp šokirao Ameriku: Zašto je Tajna služba ovo uradila?

 Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da nije primio nikakvo upozorenje uoči mitinga u Pensilvaniji tokom kojeg je na njega izvršen atentat. “Niko ništa nije pominjao, niti govorio o bilo kakvom problemu. Čekao bih da su mi tako rekli koliko god da je potrebno, ali niko ništa nije pomenuo. Mislim da je to […]

Erdogan: Ankara spremna na pregovore sa Atinom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Ankara spremna da sa Grčkom pregovara o budućnosti Kipra, ali da nema svrhe obnavljati razgovore o ponovnom ujedinjenju ostrva posredstvom UN. “Ignorisanjem realnosti ostrva ne vodi ničemu. Vjerujemo da je nemoguće federalno rješenje za Kipar. Nikom nije od koristi da govori da treba nastaviti pregovore […]