Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena Erazmus povelja

10 Juli 2024
2 min.
Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena Erazmus povelja

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena je Erazmus povelja u visokom obrazovanju od 2021. do 2027. godine čime je prepoznata posvećenost Univerziteta ka unapređenju kvaliteta rada i nastave, kao i internacionalizaciji i unapređenju međunarodne saradnje, posebno u razmjeni studenata i osoblja i učešću u međunarodnim projektima.

Ova povelja je osnovni uslov za sve visokoškolske ustanove koje se nalaze u zemlji učesnici programa i žele učestvovati u mobilnosti u svrhu učenja pojedinaca ili saradnji radi ostvarivanja inovacija i dobre prakse u okviru programa Erazmus plus, navedeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prijavu koju je u januaru podnio Univerzitet u Istočnom Sarajevu pozitivno je ocijenila Evropska komisija i tako je Univerzitetu dodijeljen ovaj prestižni sertifikat.

Erazmus povelja u visokom obrazovanju služi visokoškolskim ustanovama kao opšti kvalitativni okvir za aktivnosti evropske i međunarodne saradnje koje te ustanove mogu sprovoditi u okviru programa Erazmus plus.

Načela ove povelje u visokom obrazovanju prilagođena su novim naglascima programa Erazmus plus od 2021. do 2027. godina, kao što su digitalizacija, uključivanje i održivost.

U tom pogledu neke od najvažnijih novosti Povelje su odlučnost da se dopre do nedovoljno zastupljenih grupa u mobilnosti putem strategija uključivanja, primjena zelene prakse u organizaciji aktivnosti programa Erazmus plus, sprovođenje digitalizacije posredstvom inicijative za evropsku studentsku karticu i mobilne aplikacije Erazmus plus, kao i odlučnost da se poveća građanski angažman mobilnih studenata.

SRNA

Povezani članci

Osvećenje spomenika za 92 Ravnogoraca

 Na planini Kopito u blizini sela Sijerci kod Sokoca danas će biti osveštan spomenik za 97 ravnogoraca poginulih u ovom kraju u oktobru 1943. godine, najavljeno je iz Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske. Organizatori ne žele da bude zaboravljen događaj iz Drugog svjetskog rata kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa Azbukovačke brigade poginulo u sukobu […]

Ljevnaić: Cijene karata biće prilagođene dostupnosti ski-staza

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza. “Svjesni smo da smo prošle sezone imali određenih propusta, ali smo ove godine u potpunosti posvećeni da ispravimo te greške i […]