Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena Erazmus povelja

10 Juli 2024
2 min.
Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena Erazmus povelja

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena je Erazmus povelja u visokom obrazovanju od 2021. do 2027. godine čime je prepoznata posvećenost Univerziteta ka unapređenju kvaliteta rada i nastave, kao i internacionalizaciji i unapređenju međunarodne saradnje, posebno u razmjeni studenata i osoblja i učešću u međunarodnim projektima.

Ova povelja je osnovni uslov za sve visokoškolske ustanove koje se nalaze u zemlji učesnici programa i žele učestvovati u mobilnosti u svrhu učenja pojedinaca ili saradnji radi ostvarivanja inovacija i dobre prakse u okviru programa Erazmus plus, navedeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prijavu koju je u januaru podnio Univerzitet u Istočnom Sarajevu pozitivno je ocijenila Evropska komisija i tako je Univerzitetu dodijeljen ovaj prestižni sertifikat.

Erazmus povelja u visokom obrazovanju služi visokoškolskim ustanovama kao opšti kvalitativni okvir za aktivnosti evropske i međunarodne saradnje koje te ustanove mogu sprovoditi u okviru programa Erazmus plus.

Načela ove povelje u visokom obrazovanju prilagođena su novim naglascima programa Erazmus plus od 2021. do 2027. godina, kao što su digitalizacija, uključivanje i održivost.

U tom pogledu neke od najvažnijih novosti Povelje su odlučnost da se dopre do nedovoljno zastupljenih grupa u mobilnosti putem strategija uključivanja, primjena zelene prakse u organizaciji aktivnosti programa Erazmus plus, sprovođenje digitalizacije posredstvom inicijative za evropsku studentsku karticu i mobilne aplikacije Erazmus plus, kao i odlučnost da se poveća građanski angažman mobilnih studenata.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić dobio tužbu protiv portala Aktuelno.me

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić dobio je sudski spor koji je pokrenuo za neistinite informacije i tekstove iznesene na portalu Aktuelno.me. Izjavu Ljevnaića prenosimo u cjelosti. “Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, želim da se obratim povodom nedavne presude koja je doneta u moju korist zbog neistinitih informacija i tekstova iznesenih na portalu Aktuelno.me. Uvek sam podržavao medije i rado […]

Mitropolit Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje

 NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je danas da Sveštenomučenici dabrobosanski, koji su postradali od ustaša od 1941. do 1945. godine i komunista nakon Drugog svjetskog rata, ne pozivaju na osvetu, već na praštanje i bratsku ljubav među Srbima. Vladika Joanikije služio je danas Svetu arhijerejsku litrgiju u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Istočnoj […]