Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Upriličen veliki humanitarni koncert u Istočnom Sarajevu

14 Septembar 2023
2 min.
Upriličen veliki humanitarni koncert u Istočnom Sarajevu

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je večeras u Istočnom Sarajevu veliki humanitarni koncert, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć srpskim porodicama sa više djece na Kosovu i Metohiji.


Na koncertu u novoj sportskoj dvorani, koji se organizuje povodom slave grada Istočno Sarajevo, nastupaće etno-pojac Branka Zečević, narodni guslar Maksim Vojvodić, Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, te kulturno-umjetnička društva “Boško Vujadin”, “Bratstvo”, “Jahorina”, “Mladost” i “Slavija”.

Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, predsjednik gradske Skupštine Branko Koroman, načelnik opštine Pale Boško Jugović, kao i visoka ruska delegacija, predvođena predsjednikom Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergejem Baburinom.

Predstavnik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” iz Istočnog Sarajeva Marko Maunaga rekao je novinarima da su veoma zadovoljni odzivom publike, zahvalivši publici i učesnicima na podršci.

Portparol ove organizacije Marija Morović rekla je da iz godine u godinu organizuju sve više ovakvih događaja i tako povezuju Srbe širom svijeta.

Podsjetila je da su samo u prošloj godini “Srbi za Srbe” organizovali čak 800 sličnih događaja širom svijeta na kojima je prikupljeno više od 500.000 evra donacija.

Ona je napomenula da su od osnivanja do danas prikupili više od 12 miliona evra donacija, te da su uspjeli da pomognu više od 3.200 srpskih porodica širom Balkana.

Morovićeva je istakla da pomažu porodicama sa troje i više djece, osim u krajevima gdje je ugrožen opstanak srpskog naroda, kada izlaze u susret i porodicama sa manjim brojem djece.

Član Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Mladost” sa Pala Jovana Gligorić rekla je da im je mnogo drago što imaju priliku da nastupe na ovom koncertu, navodeći da je u današnje vrijeme veoma važno biti human.

Guslar Maksim Vojvodić istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što će nastupiti na humanitarnom koncertu, te da će se publici predstaviti pjesmom o Kosovu.

Predsjednik KUD-a “Bratstvo” Biljana Ristić navela je da se svaki put rado odazivaju na sve manifestacije, posebno ako su humanitarnog karaktera, a večeras će se predstaviti četiri grupe sa oko 150 izvođača.

SRNA

Povezani članci

Međunarodni beogradski sajam knjiga od 21. do 29. oktobra

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji ove godine obilježava 66 godina postojanja, biće održan od 21. do 29. oktobra, najavili su organizatori. Prijave za ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja će se održati pod sloganom “Živele knjige” još su u toku, a do sada je svoje učešće najavilo oko 400 direktnih izvođača, među kojima su i izdavači […]

Druženje pjesnika Srbije i Srpske sa osnovcima- “Pjesnici u đačkom kolu”

Finalni dio projekta Vlade Republike Srbije “Pjesnici u đačkom kolu” realizovan je danas u amfiteatru “Beli Vuk” na Tvrdimićima druženjem djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Istočno Sarajevo. Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić zahvalio je Vladi Srbije koja je ovaj projekat […]