Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Upriličen veliki humanitarni koncert u Istočnom Sarajevu

14 Septembar 2023
2 min.
Upriličen veliki humanitarni koncert u Istočnom Sarajevu

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je večeras u Istočnom Sarajevu veliki humanitarni koncert, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć srpskim porodicama sa više djece na Kosovu i Metohiji.


Na koncertu u novoj sportskoj dvorani, koji se organizuje povodom slave grada Istočno Sarajevo, nastupaće etno-pojac Branka Zečević, narodni guslar Maksim Vojvodić, Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, te kulturno-umjetnička društva “Boško Vujadin”, “Bratstvo”, “Jahorina”, “Mladost” i “Slavija”.

Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, predsjednik gradske Skupštine Branko Koroman, načelnik opštine Pale Boško Jugović, kao i visoka ruska delegacija, predvođena predsjednikom Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergejem Baburinom.

Predstavnik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” iz Istočnog Sarajeva Marko Maunaga rekao je novinarima da su veoma zadovoljni odzivom publike, zahvalivši publici i učesnicima na podršci.

Portparol ove organizacije Marija Morović rekla je da iz godine u godinu organizuju sve više ovakvih događaja i tako povezuju Srbe širom svijeta.

Podsjetila je da su samo u prošloj godini “Srbi za Srbe” organizovali čak 800 sličnih događaja širom svijeta na kojima je prikupljeno više od 500.000 evra donacija.

Ona je napomenula da su od osnivanja do danas prikupili više od 12 miliona evra donacija, te da su uspjeli da pomognu više od 3.200 srpskih porodica širom Balkana.

Morovićeva je istakla da pomažu porodicama sa troje i više djece, osim u krajevima gdje je ugrožen opstanak srpskog naroda, kada izlaze u susret i porodicama sa manjim brojem djece.

Član Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Mladost” sa Pala Jovana Gligorić rekla je da im je mnogo drago što imaju priliku da nastupe na ovom koncertu, navodeći da je u današnje vrijeme veoma važno biti human.

Guslar Maksim Vojvodić istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što će nastupiti na humanitarnom koncertu, te da će se publici predstaviti pjesmom o Kosovu.

Predsjednik KUD-a “Bratstvo” Biljana Ristić navela je da se svaki put rado odazivaju na sve manifestacije, posebno ako su humanitarnog karaktera, a večeras će se predstaviti četiri grupe sa oko 150 izvođača.

SRNA

Povezani članci

Održan Sabor izvornog pjevanja

U mjestu Tilava u opštini Istočno Novo Sarajevo danas je održan Sabor izvornog pjevanja na kojem je nastupilo 20 kulturno-umjetničkih društava i grupa izvornog pjevanja. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je Srni da je ovaj događaj prilika da se očuva i prenese tradicija srpskog naroda na mlađe generacije, a ujedno i završna […]

Manifestacija okupila izlagače iz Srpske, Srbije i Crne Gore

 Tradicionalna manifestacija “Zlatne ruke Podrinja” održana je danas 11. put u Andrićgradu gdje su na Vizantijskom trgu izloženi pčelinji proizvodi, ručno izrađeni nakit, igračke i pletene korpe, te 40 najboljih fotografija sa konkursa “Fotografijom kroz Srpsku 2023”. Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je rekao da se na ovaj način ne dopušta […]