Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Urednik portala Vaseljenska na saslušanju u BIA

20 Jun 2024
3 min.
Urednik portala Vaseljenska na saslušanju u BIA

Jutros je urednik portala Vaseljenska, Vesna Veizović, objavila na svojim društvenim mrežama da je provela tri sata na informativnom razgovoru u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA). Kako je navela, ispitivana je zbog članaka o Savi Manojloviću i njegovim vezama sa načelnikom BIA, Markom Parezanovićem.

„Upravo sam provela tri sata na informativnom razgovoru u BIA. Našoj bezbednosnoj agenciji koja veoma selektivan odnos ima prema svojim građanima, gde jedne maltretira do beskonačnosti, dok drugima pruža zaštitu i bezbedno utočište. Razlog mog isleđivanja su bili članci o Savi Manojloviću i njegovoj bliskoj saradnji sa načelnikom ove agencije, Markom Parezanovićem, zbog čega ste mi danima pisali komentare kako se Vaseljenska prodala i da po nečijem nalogu napadamo Manojlovića. Baš me zanima šta imate sada da kažete! Tri sata ispitivanja zbog ‘nevinog’ Save Manojlovića koji je ovom sistemu potreban samo da razvodni i uništi otpor protiv Rio Tinta. Ne pada mi pamet da ćutim, jer iako nemam ni državu iza sebe, a ni američkog ambasadora, nemam ni šta da izgubim. A vi samo nastavite da pljujete Vaseljensku i branite ‘jadnog Savu’ koga lično Parezanović čuva!“ – napisala je Veizovićeva.


Portal Vaseljenska je u prethodnim nedeljama objavljivao niz članaka u kojima su kritički pisali o Savi Manojloviću i njegovoj bliskoj saradnji sa načelnikom BIA, Markom Parezanovićem. Ovi članci su izazvali veliku pažnju javnosti , a redakcija portala bila je optužena da je plaćena da napada Manojlovića. Međutim, najnoviji događaji sugerišu da je Manojlović zaista blizak državnim strukturama, što potvrđuje i ovaj pritisak na urednicu i sam portal.

Vesna Veizović je istakla da se neće povući pred pritiscima i da će nastaviti da iznosi istinu, bez obzira na sve prepreke. Napomenula je da, iako nema podršku države ili američkog ambasadora, nema šta da izgubi i da će nastaviti da brani principe istraživačkog novinarstva koje portal Vaseljenska neguje.

Podsetimo, portal Vaseljenska je već bio meta pravnih postupaka. Tužili su ih SANU, Sofija Todorović iz inicijative mladih za ljudska prava, kao i direktor doma zdravlja Bajina Bašta, Nebojša Jovanović iz SNS. Ovi sudski procesi predstavljaju dodatni pritisak na portal i njegovu urednicu, koji su već na udaru zbog svojih kritičkih stavova i istraživačkih članaka.

Povezani članci

Petronijević: Zapad uznemiren zbog BRIKS-a, na udaru Srbija i Srpska

 Predsjednika Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević ističe da je Zapad uznemiren zbog Samita BRIKS-a u Kazanju i da pojačava pritiske na Srbiju i Republiku Srpsku, te njenog predsjednika Milorada Dodika, koji ne krije da bi želio da BiH i Srpska postanu dio BRIKS-a. Petronijević ukazuje da Zapad ne prihvata činjenicu da je BRIKS, […]

Pljačkaš bankomata sofisticiranim provalama ukrao 500.000 evra

U Hrvatskoj je uhapšen 48-godišnji pljačkaš koji je nizom sofisticiranih provala u bankomate u Zagrebu ukrao 500.000 evra. Istragom je utvrđeno da je u bjekstvu od 2021. i za njim je bila raspisana potraga na nivou EU, saopštila je danas zagrebačka Policijska uprava. Višemjesečnom policijskom istragom riješena su četiri krivična djela teških krađa provaljivanjem u […]