Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Užas u Sarajevu: U Miljacki pronađena tijela žene i djeteta

12 April 2024
1 min.
Užas u Sarajevu: U Miljacki pronađena tijela žene i djeteta

Tijela žene i djeteta izvučena su iz korita Miljacke na području Bentbaše u Sarajevu.

Riječ je o ženi srednje životne dobi i uz nju je pronađeno dijete koje ima do četiri godine. Ljekari su na mjestu konstatovali smrt obje osobe.

-Noćas, nešto prije ponoći, Policijska uprava Stari Grad zaprimila je prijavu da je u Miljackoj, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, hitna pomoć i Gorska služba spasavanja. U 1.30 časova, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju – tijelo djeteta do četiri godine. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe – saopšteno je iz policije, piše Kliks.

Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, na tijelima nema vidljivih povreda.

Tužilac je rukovodio uviđajnom ekipom i uviđajem, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona sarajevo i stalni sudski vještak medicinske struke. Tijela preminulih su prebačena u prosekturu Bare.

Policijski službenici, pod nadzorom tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Povezani članci

Berjan: Sastanak poslovnog savjeta važan za promociju saradnje

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan istakao je važnost učešća Republike Srpske, odnosno BiH, na osmom sastanku Poslovnog savjeta Kine i zemalja Istočne i Centralne Evrope, koji je bitan za promociju ekonomske, akademske i sportske saradnje. Berjan je rekao Srni da ovaj događaj, koji se održava u kineskom gradu Ningbou, ujedno ima i određenu političku […]

Dodik: Posljednji ekser u kovčeg BiH zakucali su upravo oni koji je zagovaraju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su oni koji najviše govore o BiH zakucali posljednji ekser u njen kovčeg čime su potvrdila da ta zemlja i nije država i da nema državnih organa, te da se sve radi na bazi htijenja pojedinaca koji su na taj način BiH uvelu u najveću političku krizi […]