Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Večeras promocija strip albuma “Barut i sablja” Jovana Bratića

17 Mart 2023
1 min.
Večeras promocija strip albuma “Barut i sablja” Jovana Bratića

Strip umjetnik i pjesnik iz Nevesinja Jovan Bratić predstaviće danas u Istočnom Sarajevu, između ostalih, strip album “Barut i sablja”, čija je tema srpska nacionalna istorija, koji je objavilo Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija”.


Bratić je ranije rekao Srni da je bilo izazovno raditi ovakvu vrstu stripova, ali je i veoma bitno naglašavati poznate događaje iz srpske istorije na ovaj zanimljiv način, prihvatljiv za širu čitalačku publiku.

On napominje da ovaj strip predstavlja svojevrsnu antologiju njegovih prvih objavljenih radova.

“Radi se o stripovima `Nevesinjska puška`, `Bitka na Vučjem dolu` i `Vožd Karađorđe`, koji su ranije pojedinačno objavljivani u više izdanja u formatu sveske, kao i o nekoliko kraćih epizoda što su objavljene u okviru magazina `Parabelum`, a to su `Mališa`, `Krv na ognjištu` i `Jakovljeva smrt`. Moji junaci, kao i događaji, nisu izmišljeni već su stvarni”, istakao je Bratić.

Bratić piše i poeziju, a do sada je objavio četiri knjige.

Veče stripa na kojem će biti promovisani strip albumi “Gluvo doba”, “Barut i sablja” i “Tetovirani oblaci” biće održano večeras u kafe-baru “NJu folder” u Istočnom Novom Sarajevu od 19.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

 Kinoteka Republike Srpske, u okviru redovnog programa Filmoteka, organizuje večeras i sutra projekcije filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u kojima glavne uloge tumače Monika Beluči i Vensan Kasel. “Pakt sa vukovima” /Le Pacte des loups/, u međunarodnoj distribuciji poznat kao “Brotherhood of the Wolf”, je francuski igrani film snimljen 2001. godine u režiji Kristofa […]

Nova monografija o Svetom kralju Milutinu, vladaru na raskršću svjetova

 U Srbiji je u prodaji nova monografija “Sveti kralj Milutin”, grupe autora, u izdanju Zadužbine Hilandar, koja otkriva čovjeka i vladara koji se na raskršću svjetova – Istoka i Zapada hrabro sučelio sa brojnim izazovima i promijenio zacrtane paradigme velikih sila. Na sajtu Zadužbine Hilandar navodi se da je kralj Milutin čovjek koji je bio […]