Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Velika zapljena u BiH: Cigarete vrijedne 1,3 miliona KM pronašli u cisterni

22 Juli 2021
1 min.
Velika zapljena u BiH: Cigarete vrijedne 1,3 miliona KM pronašli u cisterni

SARAJEVO – Policijski službenici SIPA u saradnji sa UIO BiH, izvršili su pretres kamiona – cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađeno više od 247.000 kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje BiH.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realizovanih na području Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva dodaju da je prilikom realizacije aktivnosti pretresa uhapšen vozač cisterne te da su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U združenoj operaciji realizovanoj po nalog Tužiteljstva BiH, učestvovali su i pružili podršku Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UIO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo i MUP HNK PU Prozor.

Nezavisne

Povezani članci

Dodik: BiH nema visokog predstavnika, Šmit se samo predstavlja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji visoki predstavnik u BiH i da se Kristijan Šmit lažno predstavlja. “Šmit je neizabrani stranac koji se ovdje lažno predstavlja da je visoki predstavnik bez mandata strana potpisnica Aneksa 10 koji uvodi visokog predstavnika kroz dejtonski sistem u BiH”, rekao je Dodik u intervjuu […]

Dodik: Rukovodstvo Srpske i parlamentarne stranke sa Vučićem o složenoj političkoj situaciji u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH. Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa […]