Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Veliki požar u bolnici u Tivoliju – poginule četiri osobe, svi pacijenti evakuisani

09 Decembar 2023
2 min.
Veliki požar u bolnici u Tivoliju – poginule četiri osobe, svi pacijenti evakuisani

Četiri osobe su poginule u velikom požaru koji je u petak uveče izbio u bolnici u Tivoliju, gradu koji se nalazi oko 30 kilometara istočno od Rima. Više od 150 pacijenata je evakuisano.

Vatra, za koju se vjeruje da je izbila u podrumu bolnice “San Đovani Evanđelista” u Tivoliju, zahvatila je odjeljenje hitne pomoći i odjeljenje intenzivne nege.

Tužilaštvo u Tivoliju je saopštilo da pokreće istragu i naredilo obdukciju, a uzrok požara biće poznat nakon okončanja istrage.

Gust dim se brzo proširio i na gornje spratove bolnice, zbog čega su postala neupotrebljiva i odjeljenja koja nisu bila zahvaćena vatrom.

Više od 150 pacijenata je evakuisano i prevezeno u druge bolnice u regiji Lacio. Među njima je sedmoro dece, jedna trudnica, kao i pacijenti zaraženi virusom korona koji su bili na odjeljenju na prvom spratu.

Četiri pacijenta su poginula – dva muškarca starosti 76 i 86 godina i dve žene od 84 i 86 godina, mada još uvijek nije jasno da li je jedna od njih umrla neposredno prije požara ili je izgubila život od posljedica požara.

Pretpostavlja se da su dvije osobe preminule zbog manjka kiseonika, a treća od posljedica srčanog udara.

Vatrogasci su bolničku zgradu proglasili neupotrebljivim nakon što su u zoru evakuisali posljednje pacijente.

RTRS

Povezani članci

Putin u obraćanju Federalnoj skupštini: Besmislice da će Rusija napasti Evropu

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini, a u govoru je predstavio viziju onoga što očekuje Rusiju u narednih nekoliko godina. Izgradićemo 40 studenskih gradova Privreda Ruske Federacije ne samo da je ispred Evropske unije po rastu nego i ispred ostlaih zemalja G7. On je rekao da je Rusija danas najveća privreda Evrope o […]

Temperatura prešla 40 stepeni u dijelovima Australije

 Toplotni talas u Australiji praćen je temperaturom iznad 40 stepeni Celzijusovih, a najteže su pogođeni zapadni i južni dijelovi. U Sidneju je temperatura za oko deset stepeni iznad prosjeka za ovo doba godine, a očekuje se da će morski povjetarac, koji obično donosi rashlađenje u popodnevnim časovima, sada imati mali efekat. Temperatura je na aerodromu […]