Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Virus korona u Srpskoj potvrđen kod 35 osoba

30 Septembar 2022
1 min.
Virus korona u Srpskoj potvrđen kod 35 osoba

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 35 osoba od 119 testiranih, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.


Virus korona potvrđen je kod 15 muškaraca i 20 žena, od kojih je osam mlađe, 11 srednje i 16 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 lica je iz Banjaluke, pet iz Doboja, po tri iz Bijeljine, Dervente i Čelinca, po dva iz Zvornika i Teslića i po jedno iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Modriče, Petrova, Ugljevika i Šipova.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 98, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 42.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 119.143 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.544 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 442.326 lica.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što će od sutra u Srpskoj početi kampanja koja će obuhvatiti 50 proizvoda koji će građanima biti dostupni uz značajno nižu maržu, a u kojoj učestvuje 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca. “U ovom izazovnom vremenu važno je da i dopunskim aktivnostima olakšamo građanima teret povećanja […]

Dodik sa episkopom Lukijanom na otvaranju manifestacije “Srpski dani” u Budimpešti

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik počinje danas dvodnevnu posjetu Mađarskoj u okviru koje je predviđen sastanak sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, NJegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i prisustvo svečanom otvaranju manifestacije “Srpski dani”. Predsjednik Srpske danas će se u 17.30 časova sastati se episkopom budimskim Lukijanom u Tekelijanumu u Budimpešti, gdje će potom u 18.00 […]