Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Virus korona u Srpskoj potvrđen kod 35 osoba

30 Septembar 2022
1 min.
Virus korona u Srpskoj potvrđen kod 35 osoba

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 35 osoba od 119 testiranih, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.


Virus korona potvrđen je kod 15 muškaraca i 20 žena, od kojih je osam mlađe, 11 srednje i 16 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 lica je iz Banjaluke, pet iz Doboja, po tri iz Bijeljine, Dervente i Čelinca, po dva iz Zvornika i Teslića i po jedno iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Modriče, Petrova, Ugljevika i Šipova.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 98, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 42.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 119.143 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.544 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 442.326 lica.

SRNA

Povezani članci

MUP: Prisustvovalo oko 50.000 građana, javni skup protekao mirno

Javnom skupu “Srpska te zove”, koji je večeras održan u Banjaluci, prisustvovalo je oko 50.000 građana, a protekao je mirno, bez ijednog incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. MUP je, kako ističu, povodom održavanja ovog javnog okupljanja preduzeo niz mjera i aktivnosti sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti. “Ovom prilikom se zahvaljujemo […]

Nastavljena sjednica Narodne skupštine

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon popodnevne pauze razmatranjem Prijedloga zakona o dopunama Zakona o radu. Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika. Biće razmatrani i prijedlog zakona o imunitetu Republike Srpske, te prijedlog izbornog zakona Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika.